sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Най-често срещаните символи на защита

Най-често срещаните символи на защита

Най-често срещаните символи на защита
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Ежедневието ни сблъсква с различни предизвикателства, перипетии и конфликтни ситуации. Затова е важно човек да намери начин, чрез който да запази своята лична хармония и обкръжение от негативната енергия.

За тази цел съществуват символи за защита. Тяхната основна функция е да ни предпазват от злите влияния, които нахлуват в живота ни от недоброжелатели.

Най-известните такива символи са:

Водното конче – този символ съхранява положителната енергия, като същевременно ви предпазва от негативни влияния. Той е носител на чистотата и щастието.

Стрелките – те символизират отбраната. Стрелките, които сочат наляво, се грижат за това, да държат злото надалеч. Тези, които са насочени надясно, изпълняват защитна функция. Стрелките, които сочат надолу, въдворяват мира.

Орлови пера – тези символи са особено използвани при осъществяването на молитви или църковни ритуали. Тяхната функция е да символизират истината и защитата.

Кръст – най-известният християнски символ на защитата. Той се свързва с разпъването на Иисус Христос и означава благословия, защита, божие покровителство.

Кръстът е символ на защита

Венец – това е друг популярен християнски символ, който се свързва със защитата. Обикновено той се поставя на входната врата, като се счита, че по този начин приветства духа на Христос. Този символ още означава кръговрат на живота и неговата устойчивост по време на житейски изпитания.

Очите – това е символ на защитата, известен в египетските култури. Обикновено той се асоциира с окото на Хор или с окото на Ра. Окото на Бог Хор се смята за лечебно, което опазва от болести и страдания.

Кактуси – тези растения представляват символ на защитата, която е присъща за майчината любов. Тя е непобедима от времето и пространството, издържа на всякакви трудности и е безвъзмездна.

Гарван – друг известен символ, който е въплъщение на отбраната. Гарванът още се свързва с мъдростта, силата на интелекта и философията. Неговата защитна функция е предвождана от ума.

Чудовището Гила – популярен символ на защитата. Силата на това създание опазва от всякакви злини и отблъсква негативната енергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest