Заснеха странна дупка на Луната

Заснеха странна дупка на Луната

Странна дупка на обратната страна на Луната бе заснета от американска и японска космическа апаратура. Някои от най-изявените уфолози в света смятат, че това е вход на тунел, дело на извънземни.

Дупката е била забелязана за пръв път в средата на октомври миналата година от екипа на професор Джуничи Харуяма от Агенцията за аерокосмически изследвания на Япония.

Когато учените анализирали изображения на Луната, изпратени от сондата "Кагуя", се натъкнали на отвора, разположен в района на вулканичтото плато "Хълмовете на Мариус".

Според учените дузпака е с диаметър около 65 метра. Предполагаемата й дължина и ширина е 80 и 37 м. След откритието на японските учени, експертите от НАСА също започнаха разследване.

Американската сонда "Бунар Риконесънс Орбитър" също засне снимки на мястото. Те са далеч по-качествени и на тях ясно се вижда черния вход.

Янките признаха, че преди 11 месеца сондата им е заснела и друга подозрителна дупка, отново на обратната страна на естествения спътник на Земята. Нейните размери обаче са по-малки.

Браздите върху повърхността на Луната пък подсказват, че под нея съществуват тунели. Според уфолози те са построени от извънземни и са част от лунни градове.

Има обаче и противници на тази теория. Те считат, че дупките са се образували от трусове на Луната.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
10.02.2011 16:53
Ани, все едно някой ще тръгне и да се опитва. Ние, вярващите в извънземен живот, си знаем, че има извънземни, и че е въпрос на време те да ни посетят. Лично на мен не ме е грижа какво мислят другите. Дали ще дойдат днес, утре, след седмица или след 50 години, не е важно - факт е, че ще дойдат.
А относно статията съм съгласен с mavn, че има вероятност някой милионер тарикат да си е направил скривалище.
1
0
jordan
jordan
17.01.2011 13:53
Според мен, всичко може да е, тепърва ще се разбере.
0
0
mavn
mavn
05.01.2011 19:36
Тунелът е на Осама бин Ладен. Или някой милиардер си е направил скривалище там.
1
0
ани
ани
28.12.2010 10:02
Аз не вярвам в извънземни, нито пък че това, че учените смятат, че тези дупки са от извънземни. Съжалявам, никой не може да ме убеди.
0
0