sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Енергийното поле около човека - какво трябва да знаем

Енергийното поле около човека - какво трябва да знаем

МарияМария
Новак
101
Енергийното поле около човека - какво трябва да знаем
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Енергийното поле около човек се определя като светлинна зона, която обхваща физическото тяло и се простира отвъд него, взаимодействайки с енергията на околната среда.

Това е жизнена енергия, характеризираща се със собствена динамика, креативност, непредсказуемост и трептяща в по-ниски или по-високи честоти. Около всеки жив организъм съществува енергийно поле, наричано още аура. То е изградено от пет основни слоя:

Физическа енергия

Това е слоят, който определя физическото Аз. Въпреки че нашите физически тела са един вид обвивка, състояща се от плът, кожа, кости, органи и кръв, те също имат енергия.

Етерна енергия

Вторият слой от нашето енергийно тяло се намира приблизително на около сантиметър от физическото тяло. Практикуващите енергийна медицина го описват като паяжина, лепкава и разтеглива със сив или синкав цвят.

Емоционална енергия

Третият слой на нашето енергийно тяло е емоционалният. Централно разположен, обхваща нашите чувства и страхове. Този слой може да бъде доста променлив в зависимост от силата на емоциите, които изпитваме.

Ментална енергия

Това е слоят, от който бликат идеите ни. Тук се съхраняват системите от вярвания, възприятия и мечти.

Духовна енергия

Духовният слой е петият слой на човешкото енергийно поле. В него се намира нашето съзнание, което ни свързва не само с миналите ни животи, но и с универсалното съзнание.

Човешкото биополе е многослойно и се пресича от енергийни канали. На пресечните точки са разположени енергийните центрове - чакрите, чрез които се осъществява приемането и отдаването на енергия. По проекцията на гръбначния стълб са разположени 7 главни чакри:

Чакри

Муладхара - Първата чакра е разположена в основата на гръбначния ни стълб. Свързана с чувството за сигурност и стабилност.

Свадхиштхана - Втората чакра отговаря за емоционалното ни състояние.

Манипура - Чакрата на слънчевия сплит и волята.

Анахата - Свързана с любовта и страданието. На физическо ниво - със сърцето и белите дробове.

Вишудха - Чакрата, свързана с комуникацията и творчеството.

Аджна – Шестата чакра, свързана с възприятието и натрупаните знания.

Сахасрара - Коронната чакра, свързана с разбирането и прилагането на информация.

Енергийният баланс зависи от правилното им функциониране. При боледуване, преумора, негативни чувства или пристрастявания, енергийното поле се свива и отслабва. Устойчивите и продължителни нарушения на биополето, дължащи се на негативни емоции, по-късно могат да се преобразят в болести на физическото тяло.

Сигнал за проблеми с енергийното поле могат да бъдат натрапчивите негативни мисли, забравянето, непреодолимо чувство за непрекъснат глад, емоционална отчужденост или зависимост от други хора, страхът, физическите неразположения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати