sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Магическите свойства на цитрусите

Магическите свойства на цитрусите

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9312
Магическите свойства на цитрусите

Цитрусите са уханни, свежи, вкусни и пълни с витамини. Всички сме чували колко полезни са за здравето ни. Те са истинска витаминозна бомба, която подсилва имунитета ни и в студените дни ни пази от вируси и настинка.

Освен това екзотичните плодове притежават и някои тайнствени сили. Вижте повече за магическите свойства на цитрусите, в които древните народи са вярвали.

Грейпфрут

Той се отглежда от повече от 4000 години. Смята се, че сокът от грейпфрут защитава човек от зли духове и помага за пречистване на аурата.

Магическите свойства на грейпфрут

Лайм

Някога той се е използвал по време на ритуали за любов и пречистване. Според преданието той е свързан със слънцето има силата да ни зарежда духовно. Този зелен цитрус присъства в магически практики за любов, благоденствие и семейно щастие. За да се възползвате от ефекта, добавяйте сок от лайм в ястията и коктейлите си и разбира се, визуализирайте как той действа.

Лимон

Смята се, че той води началото си от Древен Китай. Подобно на лайма, той също е широко използван в любовните ритуали. Сокът от лимон повишава тонуса и либидото, предизвиква романтични чувства. За още по-добър ефект е желателно да се смеси с мед. В някои народи се вярва, че паят с лимон, направен от съпругата, действа като любовна магия на нейния благоверен. Ястията с лимон са добър вариант са приятелско събиране, тъй като сплотяват колектива и подсилват приятелството. Водата с лимон, освен че помага за тонизиране на тялото, пречиства и душата. Смята се, че редовният прием на лимонова вода съдейства за по-бързо отказване от вредни навици като тютюнопушене например.

Мандарина

За мандарините също се твърди, че носят необикновената слънчева енергия. Похапването на тези магически цитруси ще ви осигури вътрешна защита срещу зли духове. Поставянето на пресни мандарини или корите от плода в дома ви (например в кухнята) ще защити вашата къща.

Портокал

Магическите свойства на портокала

Портокалът е древен афродизиак и магически цитрус в ритуалите за любов. Неслучайно присъства в сватбените украси. Освен че пробужда страстите, портокаловият сок е и средство за подсилване на духовната любов между партньорите. Чистият фреш от портокал действа пречистващо на аурата, когато се приеме сутрин.

Цитрон

Този екзотичен плод действа укрепващо на цялото тяло. Консумацията му предпазва от неприятели и завистници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати