sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Опушен кварц - влияние и свойства

Опушен кварц - влияние и свойства

Опушен кварц - влияние и свойства
Снимка: ask-mediendesign/ pixabay.com
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Опушеният Кварц често е наричан Раухтопаз. Думата Rauchtopaz е образувана от две думи от различни езици: първата част rauch идва от немски и означава дим, а topaz идва от гръцкия език. Оказва се, че името се превежда като опушен топаз, но това не е съвсем правилно.

Дълго време този камък се бърка с топаз и затова получава такова име. Външно те са подобни с топаза, но свойствата им са напълно различни. Камъкът има и много други имена. Най-популярният от тях е опушеният кристал.

Този вид кварц е открит за първи път в Шотландия, до планината Кенгорм. В Индия камъкът е наречен камъкът на Буда, защото индусите вярват, че е свещен и го използват във всички ритуали. В древна Гърция са палили огън с помощта на опушен кварц, като са използвали лещи, направени от този минерал.

Според легендата в древни времена е имало чаша, изработена от опушен кварц. Тя притежавала уникални свойства - всеки, който пиел от нея, забравял за болестите си завинаги. Те заобиколиха този човек и не се върнаха отново. Който не можел да пие от тази чаша, можел да се възхищава на камъка. Благодарение на това човекът се отървал от негативната енергия и токсините.

Ако през 19 век опушеният кварц е бил използван за комуникация с другия свят, то по-късно той се е превърнал в интериорна декорация. Сега по-често можете да намерите бижута с него в различни стилове.

Какво представлява опушеният кварц?

Среща се по целия свят. Най-големите камъни опушен кварц тежат над един тон и се простират на няколко метра. Цветът му е от светло сиво до черно, по-рядко с нюанси на лилаво и жълто, а блясъкът - от стъклен до мазен при счупване. Колкото по-тъмен е камъкът, толкова по-мощна енергия е вложена в него.

Магически свойства на опушеният кварц

Камъните от тъмни и черни нюанси винаги са будили недоверието у хората. Но опушеният кварц е минерал, който няма нищо общо със злото. Всъщност той пази от зли очи и тъмните духове. Всичко тъмно е привлечено към тъмното, така че камъкът поглъща и неутрализира отрицателната енергия.

Трябва да знаете, че камъкът ще помогне само на хора, които не лъжат и не търсят печалба навсякъде. Ако човек е мил, тогава опушеният кварц ще му помогне във всички начинания. Ако той търси ползи за себе си във всичко, тогава камъкът няма да помогне. Предпазва също от гордост и суета.

Насърчава хората да станат по-отговорни и мислят за последствията от своите действия. Камъкът има и защитна функция. Той ще ви помогне да започнете нови проекти и да вземете правилното решение.

Опушен кварц със златен оттенък помага да се успокоите. Той премахва цялата негативна енергия в човек и го изпълва с положителна. Можете просто да погледнете опушен кварц, който блести на слънце.

Особено се препоръчва носенето на такъв талисман за горещи хора, които трудно контролират емоциите си. Той ще може да ги спаси от неразумната истерика по дреболии.

Опушеният кварц помага да забравите всички провали в миналото и да намерите правилния път в бъдещето. Камъкът помага на хората, които искат да се самоубият, да отскочат. Така състоянието на ума се връща към нормалното.

Опушеният кварц е от съществено значение за медитация и самосъзнание. Това ще помогне за установяване на връзка между душа и тяло. Но си струва да си припомним, че камъкът може да навреди на онези, които са нечисти в мислите си.

Опушения кварц помага на творческите хора да успеят в професията си. Развива въображение и мислене. Ако носенето на опушен кварц е придружено от свръхвъзбуда и не напълно адекватно поведение, тогава е по-добре да го премахнете.

Камъкът носи изотерични свойства. Душите, които не могат да се справят с енергията му и да се защитят, привличат негативни същества, които ги унищожават.

Лечебни свойства на опушен кварц

Опушен кварц
Снимка: 7924748 / pixabay.com

За първи път лечебните свойства на опушения кварц са използвани в Тибет и след това се разчува за това по целия свят.

- Всички болести започват от нервите, а лечебните свойства на опушения кварц са насочени към психиката и нормализирането на нервната система. Той е в състояние да облекчи собственика си от стрес, депресия и нервни разстройства, да успокои човек в трудна ситуация. В случай на депресия трябва да вземете минерала в лявата си ръка и да го задържите в него, докато се затопли;

- Отървете се от кошмарите и си осигурете добра нощна почивка, като поставите скъпоценния камък или бижу с него под възглавницата. Препоръчително е да използвате суров минерал с голяма магическа сила.

- Минералът помага на хората да се отърват от зависимости. С носенето на такъв амулет около врата е много по-лесно да се отървете от навика да пушите или пиете. Той дори помага да се отървете от наркоманията;

- Помага за подобряване на функционирането на бъбреците, черния дроб и други органи;

- Жените, които искат да имат дете, но не могат да успеят, трябва да носят пръстен с опушен кварц в сребро на ръката си;

- За мъже с проблеми с ерекцията амулетът ще помогне за нормализиране на функцията.

За кого е подходящ опушеният кварц?

Най-подходящ е за Козирози. Хората, родени под този знак, могат да издържат на сложен камък с толкова мощни вибрации. Минерал помага на Козирозите да установят живота си във всички посоки. Всичко започва с личния живот и идва хармония във всички останали области.

Други знаци могат да носят камък, но с повишено внимание. Трябва да му се даде почивка. Той ще помогне на Лъв и Овен да се успокоят бързо, както и ще донесе късмет в любовта. Камъкът ще даде на Стрелеца много положителна енергия, ще помогне на Близнаците да изградят кариера и да получат по-висока позиция. Телец и Риби трябва да се обърнат към опушен кварц в случай на заболяване. Девите ще могат да се научат да бъдат в центъра на вниманието и да подобрят ораторските си умения. Везните ще получат вдъхновението, което често им липсва.

За кого не е подходящ? Той е напълно несъвместим с Рак и Скорпион. Ако тези зодии носят опушен кварц, те ще станат по-затворени и самотни. Такъв амулет не е подходящ за Водолей, защото хората от този знак ще станат по-ядосани и отмъстителни.

Условия за ползване на опушен кварц

Най-добре е камъкът да се комбинира със сребро. Тогава ефектът му ще бъде максимален. Периодично такъв амулет трябва да се премахва. Той може да натрупа в себе си голямо количество негативна енергия, която може да навреди. Ако минералът има черни петна, тогава е по-добре да откажете да го носите. Той събира всички негативи върху себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest