sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Как да боравим безопасно с магията на огъня?

Как да боравим безопасно с магията на огъня?

Как да боравим безопасно с магията на огъня?

Огънят изразява една от четирите стихии на този свят заедно с Въздуха, Водата и Земята. Той притежава много мощна магическа сила и трябва да боравим с нея внимателно. Огънят има пречистващо действие.

Неслучайно при молитвените ритуали се палят свещи. Паленето на огън присъства и в практики за гонене на зли духове. Тази стихия има защитна функция, но може и да навреди, ако попадне в неопитни ръце и хора с лоши помисли.

Огънят има и свойството да помни, подобно на магическите огледала. Затова внимавайте какво правите в присъствието на пламъците. Не изричайте заклинания и не позволявайте на лошите мисли да ви завладяват, защото всичко това може да се обърне срещу вас.

В присъствието на запалени свещи и огън се молете винаги за здраве и благополучие - на себе си и близките си. Бъдете положителни и имайте вяра в доброто. Чрез горещите свещи нашите мисли се материализират много по-лесно. Така че трябва да си пожелаете благодат, изобилие и мир за всички.

Внимавайте и какви обети давате пред огън, защото силата на думите ви тогава също е много по-голяма и трябва да удържите на обещанията си.

Запомнете и друго - огънят е като дете на Слънцето. Винаги търсете светлината и топлината в живота си. Така ще разсъждавате трезво и хармонично. Когато имате проблеми за решаване, действайте сутрин, а не когато падне мрак. Вечер не е добро време за правене на трудни стъпки. Неслучайно казват, че утрото е по-мъдро от вечерта.

Mагията на огъня

Когато Слънцето изгрее, сме по-спокойно и търпеливи, с по-висока вибрация. Затова трудните разговори и споровете водете преди залез. А вечер се отдайте на почивка, спокойни занимания и сън.

Падне ли мрак, при липсата на Слънце, се появяват ниски страсти и хората не могат да се владеят. Лошите им черти вземат превес. Затова и нощем се случват толкова престъпления.

Вече знаете как работи магията на огъня. Използвайте я разумно и само за добри дела. Може да палите свещи в своя домашен олтар за здраве и благоденствие, да си намисляте желания или просто да пречиствате дома си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати