sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Как да стимулираме растежа на ноктите

Как да стимулираме растежа на ноктите

Красиви нокти

Полагането на добри грижи за ноктите, допълнено от добро подхранване и приемането на правилни хранителни вещества могат да направят чудеса за маникюра ви. Ако сте в търсене на лесен метод, който да направи ноктите ви по-здрави, вижте какви съвети сме подбрали за вас

1. Биотин

На първо място ще трябва да подпомогнете организма си чрез прием на биотин. Той спада към групата на витамин B и помага на тялото да превърне храната в енергия. От основно значение е за изграждането на здрави коса и нокти. Можете да го намерите в храни като бирена мая, банани, соя и гъби.

2. Добра грижа

На второ място се нарежда внимателната и постоянна грижа за външния вид на маникюра. Тя включва:

- поддържане на ръцете и ноктите сухи, за да избегнете образуването на бактерии и инфекции;

- използване на качествени и удобни инструменти - ако имате колебания кои са най-необходимите, можете да улесните избора си с помощта на комплектите за маникюр тук: makeup.bg/categorys/466275/;

- честа употреба на лосиони и кремове, които да предотвратят дехидратация на кожата около нокътната плочка;

избягване на гризането на нокти, както и скъсяването им прекалено много.

3. Протеин

Ноктите са изградени от протеин и имат нужда от такъв, за да растат здрави. Можете да го откриете в разнообразни храни или да приемате допълнително под различни форми на напитки или добавен към любимата ви закуска.

Козметика за нокти

4. Избирайте прецизно козметиката, която използвате

Доброто качество несъмнено води до по-дълготраен маникюр, но знаете ли, че доста от формулите на пазара съдържат богат асортимент от токсини? Лепилото на изкуствените нокти също може да направи вашите слаби и лесно чупливи.

5. Използвайте заздравители

Те ще осигурят допълнителна подкрепа за тези, чиито нокти се чупят или белят. Така по-лесно ще успеете да достигнете до желаната дължина, а освен това ще подхранят нокътните плочки с множество полезни съставки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати