sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гадаене»Какво значи, ако видиш карта Джокер на земята?

Какво значи, ако видиш карта Джокер на земята?

Какво значи, ако видиш карта Джокер на земята?
Снимка: fotografierende/ pixabay.com
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Много хора отдават голямо значение на знаците, които срещат в ежедневието си. Да намерим нещо на земята има различен скрит смисъл в зависимост от самия предмет. Сигналите от съдбата, които получаваме, са навсякъде, стига да имаме очи да ги видим.

Картите за игра са едно от нещата, които не чак толкова рядко можем да намерим на улицата. Такава странна среща е толкова магична, колкото картите Таро. За да разбере човек смисъл на картата, която е намерил, трябва да се обърне към тълкуването на карти Таро.

Най-мистериозната сред колодата карти е Джокерът (Жокер). Това е специална карта, като във всяко тесте обикновено са 2 бр. от нея. В някои видове игри с карти това е най-силната карта, козът, с който се побеждава.

Наименованието Жокер идва от немски и е въведено от 1860 година за най-силния коз в играта.

В картите Таро тази карта се нарича още Глупакът, това е изображението на кралския шут и е карта, заредена с много мистерия. В Таро Жокерът е символ на всяко начало и край. Това е картата на пътуването, разбирано като сложния път на човека през живота. Определят Жокера като дива карта. Тя е както най-силната, така може да бъде и най-слабата.

Двата образа, изобразяващи Жокера, се възприемат като един раздвоен в лудостта си образ, за който най-често се избира комбинация от червени, жълти и черни цветове. Червеното и черното са ключовите цветове, използвани в играта на карти. Напълно обяснимо картата Жокер се приема като символ на новите проекти, новото начало, което предстои.

Карта Джокер
Снимка: Alexas_Fotos / pixabay.com

Такива начинания винаги са свързани с риск, който трябва да се поеме. От друга страна, това са възможности за напредък, за разгръщане на способностите, за успех. Жокерът означава и непокорство, някакъв бунт срещу съдбата. Има като значение и двойнственост жокерът е този, който може да стане всеки и да накара другите да повярват в това. Това е карта на възможностите.

Да намериш карта Жокер означава, че животът ти дава шанс да се проявиш на неговото поле и от теб зависи дали ще се увенчаеш с успех, или ще стигнеш до провал. Двете възможности са еднакво реални и никоя не надделява, всичко е в ръцете на играча.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати