Събираме генетичен материал дори от непознати

Събираме генетичен материал дори от непознати

Случаите, в които човек си спомня за събития, които са се случили с някой друг или за места, които никога през живота си не е посещавал, се тълкуват като свръхестествени.

Науката обаче има свой поглед върху този тип преживявания.

Случва се малко момиченце да си мисли, че има големи деца, да мисли по цял ден за тях и да описва пред психиатрите обстановката на къщата, където ги отглежда...

В такива случаи по съвет на психиатъра момиченцето отива заедно с родителите си в града, за който разказва, и те без усилия намират къщата, която то описва, както и роднините му.

Според някои учени психиката на детето има възможността да се включва към огромния резерв от информация, които се крие в колективното безсъзнателно поле.

Събираме генетичен материал дори от непознати

Все едно персонален компютър да се включи в Интернет. Психиката на човек оперира само с няколко процента от съхранената в паметта информация. Заради психическото здраве мозъкът се учи не само да помни, но и да забравя.

Всъщност той не забравя, а премества ненужната според него информация в по-отдалечени файлове. Американски учени предлагат доста смела хипотеза. Според тях в процеса на общуване хората постоянно си разменят клектки.

Това става при целувки, ръкостискания, при гостуване в чужда къща, във въздуха на която летят клетки от кожата на обитателите й. Затова всеки от нас носи много от генетичния материал на други хора.

Този генетичен материал дреме, но в определени условия може да бъде събуден. Според учените смъртта не е нито спирането на дишането, нито спирането на ритъма на сърцето, нито мозъчната смърт.

Докато се запазва генетичният материал, човекът може да бъде възкресен от мъртвите от една единствена клетка по метода на клонирането. При това няма да се получи биоробот, а пълноценната личност на мъртвия, тъй като специални гени в клетките пазят цялата информация, събрана от него приживе.

Такива клетки могат да се запазят много дълго време живи. Неотдавна американски учени успяха да върнат към живот микроб, който е живял преди тридесет милиона години.

Съхраняването на генетичния материал на всички жители на Земята може да стане начало на възкресението на всички. Достатъчно е да се вземе от всеки по един косъм заедно с луковицата и да се запази в подходящи условия до по-добри времена, когато клонирането ще стане нещо съвсем обичайно.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари