Екзорсизъм: Демонът Легион обладава млади момичета и жени

Демонът Легион

Откакто свят светува доброто и злото са в битка, която с течение на вековете придобива много лица – на рая и ада, на черното и бялото, на ангели и демони. От край време ние живеем между света на сенките и света на светлината и винаги се оказваме по средата на бойното поле на антиподните сили. Екзорсизмът е живо доказателство, че тъмната страна на всемира съществува, демоните са сред нас и дебнат за своите жертви, които да обладаят.

Демонизмът съществува още от времето на Христа, откъдето се разказва и една от най-древните му прояви, описана в Библията. В Евангелие от Марк 5:9. пише, че докато Христос пътувайки към Герасена на пътя му се изпречил мъж, който изглеждал изглеждал отпаднал и с бесен поглед. Съсухреният човек заговорил Божия син, който искал да узнае какво е името на клетия. А той отговорил: Легион ми е името; защото сме мнозина.

Божествената сила на Христос била нещо, от което демоните се страхували и затова му се примолили да не ги връща обратно в Ада. Исус решил да изпълни молбата им и от човека ги прехвърлил в едно стадо прасета. Прасетата, обладани от демони побягнали към Галилейско море и се издавили там.

По-късно в историята отново се споменава за демона Легион, а фактологията с него пази един от най-известните случаи на екзорсизъм засега. През 2005 година по киносалоните излезе филмът "Екзорсизмът на Емили Роуз" на режисьора Скот Дериксън, който според мнозина е заснет по действителен случай.

Дева Мария

Оригиналното име на лентата било "Екзорсизмът на Анелиз Мичъл". Анелиз се казвало 18-годишното момиче, което умира от екзорсизъм през 1976 година в Бавария. За да се избяга от зловещата действителна фактология, заглавието, мястото на действие на филма и възрастта на момичето се променят.

Демоничната история за младата германка разказва, че църквата официално я обявява за обладана от демон, но за съжаление, тя не издържа на екзорсизма и умира. След това свещеникът е обвинен в убийството й.

Семейството на Анелиз помага на божия служител и става свидетел на целия ритуал по прогонване на демона. В разгара на екзорсизма свещеникът призовал демона да каже името си, а едно от имената, които се чули било именно Легион.

Съществува наука Демонология, според която Легион е името на водача на армията на Ада, която ще се появи при Второто пришествие и идването на края на дните. Това говори, че при умрелите прасета в Галилейско море Легион не е загинал и все още броди на границата между светлата и тъмната страна на земята.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 6
3 3
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
03.09.2018 14:04
Аз пък съм викала Луцифер и съм виждала много по- страшни неща от това !!!
0
0
То бива, бива...,ама...
То бива, бива...,ама...
05.08.2015 12:08
Ама, може ли всички писали коментари да са толкова неграмотни?Предполага се, че са завършили училище, а нивото на писане, че и на изразяване е ужасяващо!
4
0
Силвия
Силвия
13.09.2016 12:22
Прав си! Срамота е да допускат грешки,които и дете в първи клас не допуска! Язък, че са завършили училище! Явно са пропуснали часовете по български език!
1
0
Виракоча
Виракоча
23.03.2015 04:15
Аз съм се борил с такива сили. За мен това са природни духове, имат огромна сила и само добри съюзници могат да ги надвият. Есента на 2014 бе последната ми битка, бяха много демони, изпратих ги както винаги в центъра на Земята, но с часове се чудех каде е слабото им място. С нож изрязах дланта си, а с кръвта намазх растенията. Такива битки не са за обикновенните хора, нужна е много смелост. Дни след победата се случват странни работи, като да пропадна в друг свят и за последно да ми теглят едйн бой...
1
8
The Darkness
The Darkness
15.06.2014 00:53
интересни са тези неща но аз лично не вярвам в онова което не видя или не усетя ...
0
1
kolata
kolata
08.12.2015 11:17
tava e vqrno obache ne si bil tam che da vidish tova koeto sum vijdal az ...
1
2
Истината
Истината
29.01.2014 22:18
Хора нештата са сериозни не можеш да гониш демон ако не ти е дадено от господа иначе демона може да влезне в човека и да направи да стане много зле дори до умопомрачение и нито един демон не се покорява освен в името на Исус Христос.
8
2
Динко
Динко
16.03.2013 17:27
срештал съм му името на тези демони и според това което съм 4ел тия са едни от наи трудно прогонимите тъи като са много а за да ги изгоништрябжа да им разбереш имената на вси4ките като продължително време го разпитваш обладания което оба4е скъсява животът му.
слабото място на вси4ки тях с изклиу4ение на дявола според това което съм 4ел е именно името което те наи ревностно пазят но след дълго 4етене на екзорсисткия обред те изпадат в агония и са склонни да го кажат а ве4е веднъж назовеш ли го по име можеш да го изгониш от обладания.докато при самият дявол тоя номер не минавал след като се представял кои е извършваштите ритоалът пове4е не го питали заштото било смъртоностно опасно а вглъбено 4етели ритоалът отново и отново.
а отностно филмът съм го гледал говори се 4е лентата на аудио записа е иденти4ен и там съвсем ясно се 4ува как моми4ето говори на арамеиски език много отдавна мъртъв които няма как да знае и да го говори в лудоста си.аз ли4но вярвал в обладавания на хора от демони.ште ви разкажа една история която съм 4ел в книга за баба Ванга в някакво малко селце близо мисля 4е до плевен имало едно младо семеиство с малка дъштери4ка на около десетина годинки дори и по малка моми4енцето запо4нало да си говори с някакво невидимо приятел4е което назовавало по име забравил съм му името родителите муне обърнали внимаание не малко деца си говорят сами и имат въображаеми приятели моми4енцето не обеспокоявано си говорили дълго време с него и това станало ежедневие докато един ден въображаемото приятел4е на детето не проговорило през неговата оста но с мъжки глас младите родители били пред истерия и веднаха хукнали към баба Ванга усетила какво има н аопашката тя пратила да ги повикат без да 4акат редът си казала на баштата да запали две цирари и хубаво да си дръпне след което да издиша димът в остата на детето си след като го сторил тя изпаднала в нешто като транс и запо4нала да вика детете кашляло и кашляло и когато се успокоило въпростният демон ве4е го нямал.мина време преди да про4ета в една книга 4е при успешен екзорсизъм именно през устата напуска злият демон под формата на дим последва друга книга и филми в които вси4ко се повтаряше винаги 4рез кашляне и през устата дори съм и виждал картина от 14 ти век на която е нарисуван обладан които изплиува нешто като малко дракон4е просто хората по онова време са били доста ограни4ени от към представата си за демони а може и да са били прави все пак и ние за штастие на сме ги виждали.
та за историята на исус 4увал съм я но в библията има и друга дори мисля 4е е 4аст от въпростният ритол на екзорсизмът а именно 4е ИСУС влизаики в стая на обладано от демон моми4е демонът запо4нал да стене и гър4и и тогава ИСУС му казал замъл4и и излес и демонът с пронизителен рев пропаднал в ада.
4
2