sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Кои са животните-талисмани?

Кои са животните-талисмани?

слонът е животно-талисман

Още от древни времена хората са вярвали, че някои животни имат магическа сила, носят късмет и могат да даряват специални качества. Затова и в различните религии и вярвания има свещени животни, които се почитат като божества.

Също от Древността хората вярват, че когато носят като талисман фигурка на някое специално животно, то го защитава и му помага в определени начинания. И макар че има безброй животни-талисмани в отделните части на планетата, някои са абсолютно универсални за съвременния свят и силата им може да бъде използвана от всекиго. Ето нашето предложение за най-разпространените животни-талисмани.

Костенурка

Тя е символ на здраве, дъголетие и мъдрост. Имала е специално значение за множество народи, а източната философия фън-шуй я препоръчва като задължителен талисман за дома. Символиката за здраве и дълголетие се свързва с голямата продължителност на живота на костенурките и със защитата, която те получава от здравата си черупка. Може да подарите фигурка-костенурка за окачване на бижу, малка статуетка или фигурка-декорация за дома или градината. Ако си имате жива костенурка, още по-добре – тя носи късмет и защита на своите стопани.

Слон

Трудно е да си отглежда човек слон у дома – дори невъзможно. Но затова пък може да си има сувенирче или бижу, пресъздаващо това великолепно животно. Слонът е един от най-разпространените талисмани-животни и се смята, че носи на своя собственик щастие, финансово благополучие, стабилност и сила. Може да се постави във всеки кът у дома, за да пази и подкрепя цялото семейство. Но ако сте лидер или главата на семейството, дръжте го някъде на работния си кът. И нещо много важно – слончето ви трябва да бъде с вдигнато хоботче.

Орел

орелът е разпространен талисман животно

Изключително мощен талисман за хора, които искат да побеждават и имат амбициите да са винаги начело. В много вярвания орелът има взаимодействие с определен човек и между тях се развива специална връзка, като птицата винаги е пазител на избраника. Ловът с орел, който е практика в различни части на света, също е символ на такова взаимодействие, при което човек и птица се обединяват за постигане на успех. Фигурката на орел като талисман носи успех, смелост, сила и подпомага реализацията в бизнеса и кариерата.

Маймуна

Не подхождайте с пренебрежение към маймуната – макар и да ни разсмива, тя е силен талисман и е специална за много народи. Например в Индия е свещено животно и в някои градове цели стада маймуни се разхождат свободни и необезпокоявани по улиците. Днес малко маймунче може да се отглежда и като домашен любимец в държавите, където законът позволява.

За всички останали фигурката на маймуна е чудесен избор на талисман, като е подходяща за подарък на бизнес личности и политици. Прословутата комбинация от трите маймуни „Не видял, не чул и не проговорил“ символизират постигане на мъдрост и спазване на правилото „не прави зло на никого“.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати