sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Най-важните точки от нашата енергийна система

Най-важните точки от нашата енергийна система

Най-важните точки от нашата енергийна система

Сигурно всеки помни мита за Ахилес и неговото неуязвимо тяло, в което само една точка се е оказала неговото слабо място. От тук идва и крилата фраза Ахилесова пета, което веднага ни навява на мисълта, че това е слабото място на всеки човек, през което могат да ни навредят или на откраднат нашата енергия.

Но така ли е това в действителност и кои са нашите енергийни точки в тялото?

Първата точка е основата на врата

Когато практикуваме техниките за изравняване на нашите енергийни канали, ние все едно пускаме тази енергия през гръбнака, за да циркулира по цялото тяло. Именно това място е едно от най-уязвимите и чрез него е лесно да се заредим или да вземем чуждата енергия.

Може би дори сте усещали дискомфорт, когато някои се намира зад гърба ви. Възможно е например да изпитвате лек страх в този момент или пък хладина по цялото тяло, което се дължи именно на това, че енергията на първата точка може да бъде взета само, когато някой се намира зад вас.

Втората точка е гръдната област

Може би по време на разговор усещате тежест и безпокойство. Темата на разговора ви може дори да не е била сериозна, но въпреки това реакция от страна на тялото ви има.

Причината за това е, че по време на разговор винаги се случва обмяна на енергия и ако вашата е по-слаба, тогава вие можете да крадете чуждата несъзнателно. Ако обаче човекът има опит с енергиите, тогава може дори съвсем съзнателно да вземе вашата.

Тази енергийна точка става особено уязвима, когато в реалния ви живот изпитвате липса на любов или когато се натрупват оплаквания, претенции и обиди към хората около вас. Особеността на тази точка е, че тя е еднакво отворена както отзад, така и отпред на тялото.

Третата точка е зоната на долната част на гърба

Енергийни точки

Загубата на енергия от нея е свързана пряко с усещането на болки в гърба или разстроен стомах. Възможно е също така да имате огромен апетит, като чувство на ситост да идва много бавно и така се получават проблемите с храносмилането.

Доста трудно е да разграничите изтичането на енергия от тази точка. В случай че и вие имате подобни оплаквания, тогава може би е редно да потърсите енергиен терапевт. Тази точка става особено уязвима, когато имате липса на реализация или финансови проблеми. Нейната особеност е това, че енергията може да бъде взета от гърба и от корема.

Четвъртата точка е тазовата област и репродуктивната система

Подобно на първата, основата на тази енергийна точка е гръбначният стълб.

Това е една от най-важните енергийни точки - отворена за циркулация на цялата енергия в тялото. Тя е отговорна за раждането, и е любима на така наречените енергийни вампири.

Тази точка става особено уязвима, когато се натрупват множество оплаквания и претенции към противоположния пол или към родителите ни. Нейна особеност е това, че енергията може да се взема само от предната част на тялото.

Всички тези четири точки са важна част от нашата енергийна система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати