sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предсказания и Пророчества»Най-популярните библейски пророчества

Най-популярните библейски пророчества

Най-популярните библейски пророчества

Стотици Библейски пророчества са се изпълнили по най-прецизен начин, често пъти много години, след като пророкът не е бил вече сред живите. Съществуват много пророчества относно отделни народи и градове и в хода на историята те всички били дословно изпълнени.

Самият Христос при Неговото първи пришествие е изпълнил 300 пророчества.

Сред най-популярните са:

Ниневия

Съгласно предсказанието на пророк Наум този огромен град ще бъде разрушен и никога вече възстановен. Пророчеството се изпълнява буквално през 606 г. пр. Хр. Огромният град е служил като столица на Асирийската империя преди около 2600 години. Завладяването на Ниневия от коалиция на вавилонци и други слага край на Асирийската империя.

Вавилон

Библейски пророчества - Вавилон

Вавилон – съгласно пророчествата на пророк Исая и Йеремия градът ще бъде разрушен и никога повече няма да бъде населен, ще се превърне в блатисто място. Столетие по-късно мидийци и перси разрушават Вавилон, който повече не е възстановен. Древният град Вавилон е започнал малко след Потопа и е израз на прекия бунт на човека срещу Бог.

Дамаск

Книгата на Исая предсказа, че Дамаск ще се превърне в купчина руини. Градовете на Ароер ще бъдат пусти и оставени на стадата. Пророчеството датира от 735 г. пр. Н. Е., когато Дамаск и Израел са се съюзили срещу Юда. Тиглат-Пиласер превзема Дамаск през 732 г. пр. н. е., което някои посочват като изпълнение на това пророчество. Градът не е превърнат в развалини, но губи голяма част от своето богатство и политическо влияние през годините след нападението на Тиглат-Пиласер. Някои вярват също, че пророчеството има бъдещо изпълнение, свързано с развитието на конфликта в Близкия изток.

Древен Египет

Пророчества от Библията

Езекиил пророкува завладяването на Египет и разпръскването на цялото му население. Това включва твърдението, че Бог ще направи Египет толкова слаб, че никога повече няма да властва над други народи. Въпреки че е могъща нация в древността, Египет оттогава е управляван от персите, гърците, римляните, Византийската империя, османците, британците и французите.

Знание

В 12 глава, 4 стих на книгата на Даниил е казано: А ти, Данииле, скрий тези думи и запечатай тая книга до последно време; мнозина ще я прочетат и знанието ще се умножи. Тук не става дума за знания по отношение на Св. Писание, а за развитие на знанието изобщо. Освен това е отбелязано, че умножаването на знанието ще се наблюдава в „последното време”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати