За малките камъчета в живота ни и как да се справим с тях

За малките камъчета в живота ни и как да се справим с тях

Старите притчи могат да ни разкажат доста тайни и мъдрости, за които да се замислим. Една от тях ни разказва за един рибар, който случайно освободил духа от лампата и след това казал на спасителя си, че може да изпълни три негови желания. Рибарят му отвърнал, че първото му желание е да бъде достатъчно умен, за да може да изберете другите си две желания по най-добрия начин. Духът от лампата се съгласил и изпълнил това желание на рибаря, а след това го попитал и какво друго иска той. Рибарят се замислил за миг и отвърнал на духа от лампата, че няма нужда от нищо друго и му благодарил.

Прочитайки това се замисляме съвсем логично дали понякога не сме прекалено користни в желанията си. Реално понякога едно толкова малко желание може да значи същевременно толкова много. Може би именно в простота на нашите действия и едновременно в умереността се крие тайната към щастливия живот. Може би дори ви се е случвало, разхождайки се в парка да ви влезе малко камъче в обувката, като ако не го махнете веднага, то в един момент свиквате с него и това не ви прави впечатление.

А сега се замислете и върху това, че именно така е и в живота ни, като камъчето символизират малките проблеми и трудности, с които се сблъскваме. Да, някои от тях ни нараняват повече, а другите по-малко. Вместо обаче да решим тези сложности и да ги изхвърлим от живота, ние просто започваме да свикваме с тях, защото така ни е по-лесно, а именно да не се замисляме за това как да се справим с тях.

В един момент тези малки проблеми стават част от живота ни, като тази негативна енергия се натрупва като кълбо прежда и превзема живота ни. Но все пак нашите "обувки" в живота не могат да поместят всички тези камъчета и в един момент тези проблеми ще се стоварят върху нас, а ние банално няма да знаем, какво да правим с тях и как да започнем да разплитаме това кълбо от сложности, които сами сме си създали.

Какви все пак са тези препъни камъчета?

1. Някои от тях са в ума ни и ние сами си създаваме сложностите, като дори често не осъзнаваме това, поставяйки се в някакви измислени от нас самите граници. Забравете за предубежденията си и просто се научете да се наслаждавате на живота, елиминирайки всички ваши предразсъдъци, които ви пречат да се развивате и да се движите напред.

Как да се справим с трудностите

2. Дори и несподелената любов може да остави негативен отпечатък в душата ни, като с времето тази обида се натрупва, превръщайки ни в едно голямо кълбо от стрес, гняв и напрежение. Бъдете оптимисти и не забравяйте, че някъде там ви чака вашата истинска любов, пускайки миналото ви и сбогувайки се с него завинаги. Важно е да живеете тук и сега, а не да страдате за миналите ви събития, които реално вече дори не можете да промените. Огледайте се около себе си и оставете само тези хора, които истински държат на вас и ви обичат.

3. Безполезният емоционален багаж, който трупате в себе си, също ви дърпа назад и ви пречи да разкриете целия си потенциал пред света, който имате. Дори и материалните неща, с които се затрупваме в дома, които дори не ни трябват, са също пречка за мислите ни, като те буквално задръстват нашето жизнено пространство. Често тези покупки са свързани с различни дългове и тези финансови трудности само допълнително усложняват живота ни.

4. Малките и дори невидими понякога камъчета като мързелът или безразличието в определени моменти могат ни пречат много, като дори и да ни вкарат в депресивно състояние и апатия към всичко около нас. Това е като малка лавина, която с времето увеличава размерите си и ефектът от нея вече е катастрофален за нашия духовен и емоционален свят.

Старайте се да не натрупвате тези камъчета в живота ви, а още с появата им да ги елиминирате и да се справяте с тях. Освободете мислите в ума си и и пространството в дома си за новите емоции и преживявания, давайки възможност на щастието да посети и вас.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати