sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Енергията на Пълнолунието

Енергията на Пълнолунието

Енергията на Пълнолунието

Луната е най-близо до Земята от всички небесни тела и затова нейната въздействие върху живота ни е най-силно. На всички е известно лунното влияние върху приливите и отливите. Ако се замислим, над 70 процента от човешкото тяло се състои от вода, няма как Луната да не влияе върху редица жизнени процеси при човека.

Фазите на Луната оказват влияние върху много страни от живота и вярванията на хората. Някои народи използват лунния календар, за да отчитат времето. От всички фази на небесното светило Пълнолунието е обвито с най-голяма мистика.

Като физично явление Пълнолунието представлява момент на опозиция на Луната на Слънцето или период, когато Луната получава най-много слънчева светлина. Характерно е, че двете небесни тела се намират точно едно срещу друго и тогава виждаме лунния блясък в пълната му сила на нощното небе.

Тази светлина представлява чисто енергия и тя е най-силна в деня и в следващите 24 часа, но по правило Пълнолунието трае една седмица. То става особено мощно, ако се съчетае с лунно затъмнение, а това става 2 пъти в годината.

Енергийно Луната ни въздейства много силно и това важи особено за жените, тъй като става въпрос за небесно тяло, свързано с женското начало. Тогава се освобождават емоциите и често нахлуват спомени за неща, които смятаме за забравени и отработени.

Затова този период е много добър и полезен за тези, които са претоварени информационно. Пълнолунието помага за изчистването на съзнанието от неработещи мисли и илюзорни виждания. Старата информация се изчиства, за да може съзнанието на човека да приеме нова.

Пълнолунието е време на освобождаване от всичко, което вече не върши работа. Освобождаването включва всички тревоги, негативни мисли, притеснения, натоварващи контакти, тоест всичко, което пречи на вътрешната енергия да се прояви творчески и градивно.

Пълнолуние

Колебанията, съмненията се трансформират в увереност, здравословно самочувствие и вяра в собствените сили. За целта се използват различни ритуали, включващи медитация, релакс, размисли относно личните желания и намерения, които се визуализират, разбират и утвърждават като добри и плодотворни.

Изострената сила на женската енергия и интуиция могат да бъдат използвани за пречистване, оздравяване, освобождаване от негативни натрупвания и себереализация. Хармонията и баланса при жените може да бъде постигнат по позитивен, лек и приятен начин.

При някои хора Пълнолунието предизвиква безсъние от дисбаланса на енергиите, но все пак периодът може да бъде използван за освобождаване от всички аспекти от живота, които вече не служат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати