sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хората ще живеят вечно

Хората ще живеят вечно

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Хората ще живеят вечно
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Японски учени от Института по регенеративна медицина към университета в Киото случайно успели да преобразуват обикновена клетка в универсална, която може да се превръща в различни органи, както и в мускулна и нервна тъкан.

Това откритие коренно ще промени живота на всички хора, убедени са учените. До неотдавна се смяташе, че свойството да се превръщат в различни органи притежават единствено стволовите клетки на човешките ембриони. Но в процеса на такива експерименти смъртта на бебето е била непредотвратима.

Специалистите от института твърдят, че ключът към универсалността на стволовите клетки на ембриона са 24 заключени в тях гени.

След като стартирали експеримента, изследователите започнали без особени успехи да внедряват въпросните гени един по един в клетката на кожа, взета от лабораторна мишка.

След като не стигнали до желания резултат, те променили метода – след редица случайни експерименти била отделена група, която се състояла от четири гени. Едва след тяхното внедряване клетката на кожата на мишката започнала да се преобразува в структура, аналогична на стволовите клетки на ембриона на мишката.

Хората ще живеят вечно

Тя имала същите универсални възможности. Учените дори успели да я развият до тъкан на органи на хранопровода, черния дроб, сърдечния мускул и дори костната структура.

В момента японските специалисти провеждат подобни експерименти по преобразуването на човешки клетки. Според водещи експерти през следващите десетина години човечеството ще стигне до практическа методика за развъждане на нови органи в организма на човека.

Те ще заместят увредените или изгубените вследствие на травма или заболяване. След като се научат да контролират процеса на стареене на клетките, хората ще могат да са вечно млади и дори безсмъртни.

Всяка една от милиардите клетки на нашия организъм има нещо като срок на годност. Идва време, когато клетката престава да се дели и умира. Ако човечеството успее да се пребори с тези процеси, ще получи ефективен начин за борба с тежки заболявания и ще предотврати старостта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
цвете
цвете
27.09.2014 13:41
Защо изобщо трябва да се преборвате с процесите в човека?
0
0
Мартин
Мартин
26.05.2013 04:30
,,Ако безсмъртието съществуваше щях да измисля смъртта за да изпитам удоволствие от живота"
2
0
Андриана
Андриана
22.03.2013 20:01
Аз вярвам в безсмъртието :)
2
0
Trustme_
Trustme_
25.03.2012 20:12
Какъв е смисъла във вечния живот? Вечен живот има, но не е тук на Земята, а горе на небето. Когато хората са се опитали да достигнат Бог, са започнали строежа на Вавилонската кула, така Бог е дал различните езици, ако се опитат отново (говоря за хората) не се знае какво ще ни сполети. Безсмъртие също има, има го откакто сме на Земята, правете добро и ще бъдете запомнени. Няма смисъл от физическото безсмъртие, нека да не се бъркаме в работите на Бог и на природата.
1
0
Kpucu
Kpucu
04.02.2012 16:00
За мен не е правилно това, което правят...защото представете си стане..какво ние печелим от това?Нали хората умират и се раждат други на тяхно място..?След век-два на планетата ни всички ще искат да са безсмъртни,а ще има ли място за всички?Ще стане масово унищожение поради липсата на пространство!Всеки иска да е с любимите си хора вечно,но това ни превръща в егоисти.А Бог не ни е създал да сме такива...всеки е дошъл с някаква мисия,изпълнява я и умира...Всяко нещо има и положителна и отрицателна страна ( живееш-умираш ) какви сме ние та да нарушаваме тези природни закони?!Ако скоро и ние не се променим няма да ни е нужна формула за вечност,защото сами ще се самоунищожим!!Бъдете по-добри,с хората около себе си,а не по-егоистични...
1
0
Anaksunamon
Anaksunamon
12.01.2012 20:47
Много сте наивни как може да се правите на Богове и да си мислите че ще стигнем до там да станем безсмъртни. Много наивно.По скоро сме трагнали към самоунищожение.Щом Господ ни е създал смъртни значи така трябва да бъде. А и само от лубопитство - какво смятате да правите цяла вечност на земята... :Д
0
0
mary
mary
30.12.2011 11:37
То за органите добре,ами трябва да измислят и някакво мазило за да е вечна стегната кожата и млада..
0
0
х
х
29.11.2011 17:52
ти наистина ли се мислиш за принц, хаха; май на теб не ти трябва, защото и без това ти липсва мозък; и не говори от името на другите мъже
0
0