Подаръци, изпратени от съдбата, и как да не ги подминем

Подаръци, изпратени от съдбата, и как да не ги подминем

Понякога се тюхкаме и оплакваме колко несправедлива е съдбата към нас. Смятаме, че сме без късмет и нищо никога даром не ни е дадено. Потъваме в негативни мисли за живота си и се концентрираме само върху лошата страна от ежедневието ни.

И представете си – точно в тези моменти изобщо не виждаме някои истински дарове, които ни се поднасят буквално наготово. Заслепени от черногледството си, не забелязваме най-ценните подаръците от съдбата, които правят живота ни пълноценен.

Ето най-стойностните дарове на съдбата - не ги подминавайте!

Хората до нас

Най-често пропусканият подарък от съдбата са добрите хора, които са до нас. Улисани в грижи и проблеми, ние сякаш не ги виждаме. Дори да се раздават на сто процента, дори да ни угаждат непрекъснато, да се жертват заради нас, да страдат, да се лишават – ние просто ги игнорираме. Странно е, че този феномен е толкова често срещан. Приели сме, че подкрепящите ни хора са едва ли не даденост. Забравяме да им благодарим, спираме да ги оценяваме, дори ги нараняваме – понякога безпричинно. И не разбираме, че сме на път да загубим този толкова ценен дар от съществуването ни. Едва когато те си тръгнат, обидени и отблъснати от нашето поведение, чак тогава разбираме, колко ценни са ни били. Или пък не разбираме, което е още по-жалко.

Децата

Децата са дар от съдбата

Безспорно най-големият подарък от съдбата в живота ни са децата ни. Чудото на раждането и сдобиването с наследници е незаменимо. Всеки ден трябва да сме благодарни за това, че имаме дете или деца. А ние не сме. И вместо да изпитваме щастие от този факт, дори се сърдим на децата си за какво ли не. Осъждаме ги за поведение, за слаби оценки, за това, че ни пречат, критикуваме ги прекалено често, пропускаме да им заявяваме, че са най-важното и ценно нещо в живота ни. Децата ни, за съжаление, се оказват най-слабо оценявания от нас подарък от съдбата. Особено когато отдаваме много повече време на работата, на ангажиментите, на приятели и познати, но все не намираме време за тях. За да не пропускаме възможността да се радваме с децата си, е по-добре да намалим амбициите и преследването на кариера, а да поиграем футбол или Не се сърди човече!

Моментите спокойствие и тишина

Все искаме да ни е вълнуващо и интересно. Търсим шумното, веселото и динамичното. И в тази виелица от динамика пропускаме едни страхотни подаръци от съдбата – моментите, в които можем да се отдадем на няколко мига спокойствие и тишина. Те също са безценен дар, който ни дава възможност да съберем мислите си, да рестартираме и да се презаредим за следващия натоварен ден. Няколко мига хармония и време, в което просто не правим нищо... Ако ви се отдаде, просто не го пропускайте. Напомнете си, че това е подарък, който е само за вас и който трябва да вземете.

Способността да сме активни

Дар от съдбата

Самият факт, че сме здрави, подвижни и активни е уникален. Това също е незаменим подарък. Но ние не се възползваме от него достатъчно. Обездвижили сме се, стоим зад бюра и маси. Все по-малко се разхождаме или ходим пеша до работа например. Не спортуваме, не правим упражнения. Е, не всички са така, но голяма част от хората имат лош двигателен режим и това е доказано от редица изследвания. Да променим това още сега – утре ще направим 1000 крачки повече и ще отидем пеша до магазина, а не с колата. Докато не започнем да се радваме на всяко свое движение и не продължим да го търсим умишлено чрез спорт и други активности.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати