sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ще пътуваме във времето – но само напред

Ще пътуваме във времето – но само напред

Ще пътуваме във времето – но само напред

Eдин от най-великите теоретици на съвременната физика – британският гений Стивън Хокинг е убеден, че пътешествията на хората във времето са напълно възможни.

Според него обаче от пътешествията във времето е възможно само едно единствено – напред в бъдещето. Гениалният учен твърди, че няма шанс да се върнем към миналото.

Сензационните му изказвания разбуниха научните духове, тъй като до неотдавна се смяташе, че когато един ден пътуванията във времето станат реалност, те ще могат да се извършват и в двете посоки – и в бъдещето, и в миналото.

„Световната наука прекалено дълго оценяваше дори разговорите за пътешествията във времето като страшна ерес, и затова аз се въздържах от изказвания по темата.

Просто не исках да ме смятат за чудак. Но сега нямам намерение да продължавам да съм излишно предпазлив”, смело казва прочутият Стивън Хокинг.

Ще пътуваме във времето – но само напред

Според него няма абсолютно никакви препятствия, поне на теория, за пътешествието на хората в бъдещето. За това обаче ще трябва да бъде създаден специален апарат.

Това ще е машината на времето и ще представлява свръхскоростен космически апарат, който да има скорост, на 98 процента доближаваща се до тази на светлината.

Само при такава скорост има вероятност да се попадне в бъдещето, смята ученият. „От момента на стартиране от Земята този апарат ще развие необходимата скорост за период от шест години.

В резултат на това в него ще се промени ходът на времето – хората в машината ще прекарат едно денонощие, което на Земята ще се равнява на една година”, твърди Хокинг.

Той е на мнение, че създаването на такъв кораб скоро ще стане необходимост за човечеството, тъй като за запазване на цивилизацията ни ще трябва да потърсим място извън Слънчевата система.

Хокинг е твърдо убеден, че пътешествията назад във времето са напълно нереални. Той смята, че теорията, според която съществуват дупки във времето, чрез които може да се върнем в миналото, противоречат на основите на науката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
sandockhan
sandockhan
09.08.2014 01:02
Не го разбирам тоя един път така ................
0
0
Христина
Христина
30.10.2013 12:08
значи ли това че на всеки бъдещето е начертано
1
0
димитър
димитър
28.06.2013 09:06
Ако е възможно пътуване в времето и то само напред,то това значи,че отидем ли в бъдещето,няма връщане назад.Пътят на логиката.
1
0