Никой не иска да е Вечният евреин

Никой не иска да е Вечният евреин

Британски учени твърдят, че с развитието на медицината човешкият живот ще бъде удължен до такава степен, че хората ще мечтаят за евтаназия като метод за избавление от вечната скука.

Доктор Дейвид Джеймс от Института по здравословно остаряване към университетския колеж в Лондон, който изучава различните начини за забавяне на стареенето на организма, твърди, че в най-скоро време с помощта на лекарства хората ще живеят много дълго.

Поради тази причина ще се наложи и жесток контрол върху раждаемостта, убедени са учените. Това ще е единственият инструмент, с помощта на който ще може да се контролира количеството хора на планетата.

Според учените в най-скоро време ще се продават лекарства, достъпни за всеки, които ще лекуват всички досега известни и нелечими заболявания, сред които и Алцхаймер, което е пряко свързано с възрастовите изменения.

Специалистите обаче са на мнение, че прекаленото удължаване на живота няма да се хареса на практика на никого. Това ще доведе и до значителни промени в социално отношение.

Обществото ще се състои най-вече от възрастни хора, а в същото време населението на Земята ще се увеличава с главоломни темпове и никой няма да има намерение да умира в скоро време.

Рязко ще се увеличи пропастта, която дели богатите и бедните, прогнозират социолози, запознати с новите проучвания. Неотдавна учените успяха да открият и ген, който отговаря за продължителността на живота.

Този ген, който се нарича, DAF-16, отговаря също така за устойчивостта спрямо различни заболявания и за имунитета. Това откритие ще помогне на учените да разработят препарати, забавящи стареенето и укрепващи имунитета.

Според предварителните проучвания на специалистите, няма да има хора, които да искат да живеят вечно като Агасфер, Вечният евреин, осъден да се скита до Второто пришествие.

На повечето жители на планетата просто ще им стане скучно, когато открият, че животът им ще е безкраен, убедени са учените. Затова те смятат, че хората ще прибягват до евтаназия, за да се спасят от мечтания вечен живот.

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ели
Ели
25.10.2014 02:35
Прочетете внимателно статията.Никъде не пише за вечна младост.."Обществото ще се състои най-вече от възрастни хора, а в същото време населението на Земята ще се увеличава с главоломни темпове и никой няма да има намерение да умира в скоро време...."Моля не пишете по енерция,първо мислете.И за последно"внимавай какво си пожелаваш, че може да се збъдне.Със здраве.
0
0
флъфи
флъфи
17.09.2012 13:34
Съгласна съм с Принцесс! Аз лично няма да откажа :) и със сигурност няма да ми се заумира от скука :)
0
0
Принцесс
Принцесс
03.12.2010 19:39
Глупости. Я ни дайте вечна младост и живот, пък да видим кой ще се откаже. Скучно ? Животът безкрайно интересен и безкрайно недостатъчен, за да научим и видим всичко.
0
0