Значение на името Галина

Значение на името Галина

Името Галина и неговите производни Галинка, Галя, Гала, Гана, Ина идват от гръцки. Означава буквално спокойна, безметежна. Но ето повече за значението на името Галина.

Отличителна черта на дамите, носещи името Галина, е, че те винаги се стремят към по-висока цел. Също така обичат да привличат вниманието към себе си. Когато това не става естествено, са способи да минат и през стени, за да го постигнат. Обикновено са изключително привързани към къщите си, където се чувстват спокойно и уютно.

Също отличителна тяхна черта е, че са много взискателни.

Патрон на името е св. Мъченица Галина. Православната църква я почита на 10 март. Тя става една от жертвите, пострадали при управлението на император Деций Траян в гр. Коринт (дн. Гърция). Била е последователка на св. мъченик Кодрат. По това време много мъже и жени, верни на Христовата вяра, стават жертви на областния управител, предприел гонения срещу християните в областта.

Галина расте като уравновесено дете, при което бодростта се разбира добре с постоянство и подчинение. Тя рано се разпознава като момиче, обича да се облича, да се върти пред огледалото, обожава различни бижута. И все пак тя предпочита момчетата, обича да играе различни игри на открито с тях.

Жена на име Галина

В младостта си чете книги за пътувания, исторически романи. Активна по природа, тя обича да ходи на туризъм, да посещава различни места. Налага авторитета си на момчета, които я смятат за гадже.

Възрастната Галина се отличава с упоритостта, с която следва избрания път и от която никой не може да я принуди да се обърне. Не са ѝ чужди добре познатите женски интриги: кой как е гледал, кой какво е казал, освен това ги обича, наслаждава им се и след това ще се измъкне от най-трудната ситуация благодарение на способността да бъде приятелски настроена и мила.

Галина винаги иска да направи впечатление, важно е да се говори за нея. Тя е много активна, бърза и грабваща, успява навсякъде, но основното е, че много умело използва хората, сваляйки водопад от емоции и чар на този, от когото има нужда сега.

Щом интересът изчезне, жената с име Галина става студено учтива. Тя лесно се адаптира към живота, едновременно е обективна и субективна. Посвещава се на няколко неща едновременно: грижа за благосъстоянието на семейството, социални дейности, религия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати