sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Полицията издирва огледало-убиец

Полицията издирва огледало-убиец

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Полицията издирва огледало-убиец
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Търговци на антикварни предмети тръбят из цял свят да не се купува откраднатото от полицейски склад в Париж старинно огледало. То се набива в очи с надписа на рамката си, на който пише: „Луи Арпо, 1743 г.”.

През дългите си години на съществуване огледалото успяло да убие минимум 38 души, твърдят познавачи на историята му. Преди 500 години това би прозвучало убедително, но днес малцина вярват в тази мистерия.

Огледалото се е съхранявало в склада на полицията, след като станало причина за смъртта на двама души през 1910 година. Но явно се е намерил някой, който е решил да го продаде скъпо.

Ценният предмет бил изработен от известния парижки майстор Луи Арпо през 1743 година. Самият Луи бил подозиран в участие в тайни общества и в занимания с черна магия.

Но той успял да създаде наистина великолепен предмет. В горната част на рамката са разположени две златни ангелчета – затова огледалото е познато в цял свят като „Златните ангели”.

През втората половина на осемнадесети век това огледало красяло дома на богатия банкер Кирякос Гандзакеци в Париж. На 30 септември 1769 година притежателят му потеглил за рождения ден на сестра си, но така и не стигнал до него.

Празната му карета била открита в гората. През 1853 година новата му собственичка – Лаура Ноел, на 23 години, починала мистериозно и без видима причина.

По-късно, при странни обстоятелства, се простили с живота още 36 човека. Всички те били собственици на злополучното огледало. Следователите не можели да си обяснят този факт. Според слуховете огледалото всмуквало душите на хората и ги убивало по този начин.

Според някои учени болни хора, които са се оглеждали в огледалото и са стояли близо до него, са могли да оставят зараза върху повърхността му, а тя се е предавала на здрави. Съмнителен остава фактът, че за два века и половина огледалото не било изчистено нито веднъж.

Възможно е виновна да е амалгамата, с която са се покривали огледалата едно време – тя съдържала 70 процента олово и 30 процента живак. Общото отравяне от хроничното вдишване на изпарения на живак се нарича меркуриализъм.

Симптомите са постоянна умора, главоболие, световъртеж и емоционална неустойчивост. Забелязва се отслабване на паметта, намаляване на вниманието и умствените способности.

Постепенно започва тремор на всички крайници, изчезва обонянието, кожната чувствителност и вкусът. Микромеркуриализмът е хронично отравяне, което възниква при въздействие на нищожни количества живак в продължение на десетина години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати