sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Молците носят негативна енергия за дома

Молците носят негативна енергия за дома

Молците носят негативна енергия за дома

Когато става въпрос за молци, ние си представяме само онези не толкова красиви пеперуди, които витаят из жилището ни и с цел препитание нападат храната или дрехите ни. Истината е, че освен летящи пеперуди молците "съхраняват" в дома ни и своите яйца и гниди, които могат да са толкова много на брой, че буквално да пожелаем да се изнесем от жилището си.

Но освен че са неприятни на външен вид, с молците са свързани и много суеверия, които предсказват, че те носят единствено негативна енергия за всеки дом.

Ето какви са вярванията, свързани с молците, сред различни народи и виждания.

Според християнските вярвания, както сочи и самата Библия, молците символизират унищожението. Някои тълкуватели на Светото писание дори смятат, че те са предвестник на края на света.

В Корея открай време съществува поверието, че ако докоснеш случайно молец или някаква друга пеперуда и после докоснеш очите си, то веднага ще ослепееш.

Макар и вид пеперуди, молците никога не са красиви. Това е причината в цяла Европа тези насекоми да се свързват с тъмната страна на пеперудите. Те неизменно носят негативна енергия у себе си, която предават на дома и живущите в него.

Молци

В много страни е възприето схващането, че ако видите върху пуловерите си дупка от молец, то незабавно трябва да я изхвърлите, защото наличието на молец в дома ви е свързано със смърт. Най-добре е дрехата да бъде изгорена, а след това да бъдат взети навременни мерки за унищожението на молците в дома ви.

В Мексико молците, както и нощните пеперуди, са предвестник на смъртта. Когато има няколко молци в дома, то това е сигурен белег, че някой от обитателите му ще почине в най-скоро време.

Сред руските народи от векове молците са описвани като насекоми, носещи единствено негативна енергия на дома. Считало се е, че те всъщност са предвестник на това, че някой ще се спомине. Дори се твърди, че когато великият писател А. П. Чехов е починал, над леглото му е кръжал огромен молец.

Друго суеверие, идващо също от руския народ, е, че молецът е нечия неспокойна душа, която идва да притеснява земния живот, защото не е успяла да намери покой в задгробния свят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати