sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»Контакта с извънземни на Тесла

Контакта с извънземни на Тесла

Контакта с извънземни на Тесла
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Според архивите на ФБР през далечната 1896 година Никола Тесла създава устройство, което реално е базирано на радиопредавателите на Гулиелмо Маркони. С него той започва да се опитва да се свърже с извънземните цивилизации. Тесла винаги е бил много заинтересован от общуване с извънземни и според него в 1899 г. е успял дори да улови сигнал от неземна цивилизация.

Един ден представители на Червения кръст написали официално писмо до Тесла, в което го попитали кое според него е най-голямото постижение на човечеството. Изобретателят отговорил, че именно общуването с извънземни е най-голямото постижение на нашето време.

На 11 юли 1937 година във вестник New York Times Тесла публикува официалното си становище по въпроса с осъществения от него контакт с инопланетяни. Той споделя, че по-голяма част от живота си е посветил именно на създаването и усъвършенстването на апарат, с който да може да се осъществи прехвърляне на огромно количество енергия през междузвездното пространство, като е било важно да не се получи дори най-малкото разсейване.

В резултат на всичките си опити и експерименти великият учен изобретява специално устройство, с което според Тесла той е можел да се свърже с представители на извънземни цивилизации.

По това време изобретателят е бил вече на 81 години, така че всякакви подобни изявления са били приети от учените доста скептично. Никой не му е повярвал, като и до последния си дъх Тесла продължавал да утвърждава, че е успял да установи контакт с извънземни.

Никола Тесла

И до днес никой не може да каже със сигурност дали уловените с устройството на Тесла сигнали са били от извънземна цивилизация или всичко това е било фантазията на учения и желанието му е да е наистина така.

През 70-те години на миналия век астрофизикът Л. Г. Лоурънс от Библейския колеж Ecola, САЩ, заяви, че е успял да улови странни сигнали от съзвездието майор Урса. Според изследователя сигналите са били активни в нощта на 10 април 1972 г. и са продължили повече от 33 минути. Ученият сподели информацията с колегите си, като след като те проверили записите, не открили нищо на тях и посъветвали колегата си да си почине.

Ситуацията се повтаря и през 1988 г., но днес учените обясняват тези „сигнали“ с естествен космически шум. Към днешна дата са записани десетки подобни сигнали, но астрономите не знаят реално, какъв е източникът им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати