sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гадаене»Популярни методи за гадаене

Популярни методи за гадаене

Популярни методи за гадаене

Предричането на бъдещето е било предизвикателство и мечта за хората откакто съществува светът. В древността с тази дейност са се занимавали вещици, гадатели, астролози и шамани. По-късно се поема от врачки ясновидци, жреци, магове и ходжи, та така и до днес.

Някои от тези хора, способни да надникнат в бъдещето, са надарени със свръхестествени способности и нямат нужда от някакви специфични приспособления, за да гадаят. Те просто затварят очи и виждат какво ще се случи.

Други обаче използват спомагателни средства, за да предричат събития от бъдещето.

Кои са най-популярните методи за гадаене, някои от които са достъпни и за по-обикновените хора? Ето ги и тях.

Гледане на кафе

Да гадаеш персонално бъдещето на някого по утайката от кафето му е практика, която е широко разпространена по цял свят и не изисква кой знае какви умения. Макар да се смята, че е привилегия за ромските гадателки, всъщност се практикува повсеместно. Най-основно е необходимо човекът да изпие чаша кафе, приготвено по традиционен начин в джезве, а след това да обърне чашата си с дъното нагоре, за да се оттече утайката. По образувалите се картини и форми на дъното и стените на чашката се разчита бъдещето. Същото може да се направи и с чай, стига да има достатъчна гъстота и утайка. Понякога гадаенето на кафе или чай е съпроводено с допълнителни ритуали, като например направата на символичен кръст с ръка върху дъното на обърнатата чашка.

Гадаене с карти

Гадаене с карти

Това е супер известен метод за предсказване на бъдещето. Може да се прави с обикновени карти за игра на белот, но и със специални карти – тип карти Таро или подобни на тях, съдържащи специфични изображения. Предимството при гадаенето с карти е, че е възможно да се задават конкретни отговори, на които гадателят помага да бъде получен отговор. Също в случая може да се гадае съдбата не само на един единствен човек, но и на двама и повече души едновременно.

Гадаене с махало

Гадаене с махало

Гадаенето с махало е друг изключително разпространен метод. Този гадателски инструмент обикновено представлява тежест, закачена на конец или връвчица. Най-често се използва кристал или метал, предимно във формата на конус. Методът е основен в радиестезията, но е използван от гадатели много преди основаването ѝ като течение. Чрез него се дават отговори на конкретни въпроси, например Ще успея ли в това начинание? , Той влюбен ли е в мен? и т.н. Отговорите са Да, Не или неутрален, когато не е дадено да се предостави отговор в момента. Използването на махало според някои е спорен метод за гадаене, който дава много грешки. Основавайки се на енергийните вълни в пространството, се смята, че работата му понякога е грешна поради смесване на енергийни вълни от различни източници.

Кристална топка

Гадаене с кристална топка

Прословутата кристална топка или сфера няма как да не бъде включена в тази класация. От много години тя се използва от ясновидци и гадатели, които виждат бъдещето в нея под формата на картини, видения, сенки и светлини. Смята се, че не всеки може да използва кристална топка за гадаене, а само тези, на които е „дадено“. Според други теории топката е само за атракция, а ясновидците получават отговорите на въпросите за бъдещето директно във вътрешния си канал за получаване на информация от другите светове.

Други изпитани техники за предсказване на бъдещето и съдбата са добре познатото сред народа гледане на боб и гледането на ръка, известно и като хиромантия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати