Бъркотията в дома вреди на психиката

боклукът в дома вреди на психиката

Душевната хармония е много важна част от щастието, защото ако не се научим да контролираме емоциите си и да се намираме в пълно равновесие със себе си, тогава трудно бихме могли да се радваме на живота истински. В контекста на тези мисли може би сте се питали как точно влияе жилището и неговият интериор на тези душевни качества и на ума ни като цяло.

Ако погледнем нещата през призмата на философското мислене, тогава ще осъзнаем че и дори тази на пръв поглед незначителна частица оказва пряко влияние на нашия успех в живота, както в личностен, така и в кариерен план.

Дори ако се вгледаме в пирамидата на Маслоу относно човешките потребности, ще забележим, че на второто стъпало се намира именно сигурността, а едва след нея можем да изградим истински топли и хармонични отношения, както и да се самоусъвършенстваме, което вече е последна крачка и етап от личностното развитие.

Съзнанието ни е пряко свързано с нашия успех, защото, замислете се, кой би могъл да се мотивира и да има желание за развитие, ако около него всичко е пълен хаос. В подобна атмосфера дори и великите творци трудно биха постигнали успеха си, като дори и древното китайско учение Фън Шуй е на това мнение.

При него се цели именно постигане на хармония с външния свят и взаимодействие на енергиите, но и редица други аспекти. Целта при него е пространството да се организира така че да може да привличате успеха, здравето, любовта и парите в живота си. Силно вярващите дори слагат различни символични фигурки, които се смята че привличат всички тези така важни за съвременния човек ценности.

Според едни това работи, докато други се отнасят песимистично към това. В действителност обаче можем да погледнем нещата от друга призма, а именно нашият дом не е просто място, където нощуваме или се събираме със семейството ни. Това е един ви продължение на нашите мисли и на нашето вътрешно "аз".

Когато обзавеждаме дома си, ние добавяме не просто поредните красиви мебели, а създаваме нашето малко късче рай, а в него е важно да се чувствате добре и уютно.

Именно затова трябва да помислите добре за всеки един детайл, започвайки от цвета на стените и стигайки до стила на обзавеждането. Важно е да се чувствате не като в хотел, а наистина у дома и да усещате че това е вашият дом, вашето продължение.

Колкото и странно да ви прозвучи, но дори и най-дребните детайли оказват влияние на мисленето ви и на настроението. Заобиколете се с красиви предмети в интериора, защото боклуците символизират блокиране, както в личностен, така и в кариерен план. От другата страна хармонията и красотата в дома са символ на щастието и успех във всяко едно отношение.

Релаксиране в подреден дом

Можем да сравним боклука в дома с боклука във вашето ежедневие и дори в живота ви. Хаоса в дома ви привлича и способства за това да не можете да наредите своите приоритети и да ги постигнете, защото нямате ясни цели. Всичко това ни депресира и ни кара да се демотивираме, спирайки да се се стремим да постигаме мечтите си и да променяме живота си към по-добре.

Ние просто се примиряваме със ситуацията и се впускаме по вълните на течението. Боклукът в живота ни може да има много лица - обиди, грозно отношение, страхове или дори остарели убеждения. Всичко това се крие и в най-тъмните ъгълчета на дома ни, които символизират всички тези проблеми в живота ни.

Ако и вие сте от тези хора, тогава не се отчайвайте. Начин за промяна винаги има, но важното е да пожелаете това истински и да се стремите към целта си. Започнете с дома си, като го почистите и го превърнете във вашето малко късче рай, добавяйки топлина, уют и хармония.

Това ще ви помогне да видите живота с по-ярки и сочни цветови, както и да преоткриете много нови възможности пред себе си. Китайците дори си имат цяла традиция, ако искат да променя нещо в живота си, а именно преместват 27 предмета от интериора си.

Започнете с изхвърлянето на боклука, защото не си заслужава да пазите нещата, които вече не ви трябват, но и не украсяват дома. Изхвърлете старите дрехи или счупените мебели, както и всичко ненужно, като това ще ви помогне да прочистите съзнанието си и да откриете нови хоризонти пред себе си.

Почиствайки боклука си в дома, вие един вид информирате вашето съзнание и вътрешно аз, че сте готови за коренни промени и нещо ново в живота ви.

Обичайте дома си, грижете се за него и се отнасяйте към вашето кътче като към жив организъм, който ви подарява уют, спокойствие и топлина, но и ви помага да се движите само напред, постигайки целите и мечтите си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати