Смъртта на Мерилин Монро

Смъртта на Мерилин Монро

На 5 август 1962г. безжизненото тяло на Мерилин Монро е намерено в къщата ѝ в Лос Анджелис. В ръката ѝ е бил телефонът, а до нея е имало празна бутилка Нембутал (вид барбитурат). Официалната версия гласи „вероятно самоубийство“. Теориите за смъртта на Мерили Монро обаче продължават и до днес и нямат нищо общо с официалната версия.

Мерилин и Кенеди

Една от най-разпространените теории за смъртта на Мерилин Монро се свързва с братята Кенеди – президентът Джон Кенеди и брат му, главният прокурор Робърт Кенеди. Слуховете за любовната връзка между Мерилин и Джон Кенеди са широко известни. Според частично разчетен доклад на ФБР обаче тя е имала връзка и с брат му Робърт. Оттук произтича и теорията, че Робърт може да е „подтикнал“ известната актриса към самоубийство.

А теорията за самоубийство е твърде убедителна. Мерилин Монро е била известна с честите си депресивни състояния, злоупотреба с наркотици и алкохол и чести опити за самоубийство, за да привлече внимание. Предполага се, че в случая просто са я оставили да умре.

Според една от версиите, свързани с братята Кенеди е, че са я премахнали нарочно. Тя е заплашвала да направи публично достояние историята за връзката си с тях. Смята се, че е пазела записи от срещите с Джон и Робърт.

Мерилин и мафията

Според друга теория Мерилин е имала връзка с един от доверениците на Джианкана, мафиотски дон. Тя имала достъп до много информация и често заплашвала да издаде операциите на фамилията. Според слуховете Джианкана е изпратил свои наемни убийци, които я приспали с хлороформ, а после и направили клизма с барбитурати, което довело до смъртта ѝ.

Мерилин е още жива

Сещате ли се за други известни личности, за които се смята, че са още живи? Естествено! Като започнем от Хитлер, който се бил скрил в Южна Америка и стигнем до Елвис Пресли. Защо да няма теория и за Мерилин.

Според една такава теория, Мерилин била приета в психиатрична клиника в Канада след нервен срив. А смъртта ѝ била инсценирана, за да може да я скрият и излекуват. Говори се, че прекарала там 20 години, а после била освободена.

Независимо от причините за смъртта на Мерилин, едно нещо можем да твърдим със сигурност. Тя е една от най-известните холивудски икони. Красива, харизматична, невероятна, тя със сигурност е завъртяла главите на не един и двама мъже. Защо не и с някои от най-известните мъже на онова време?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати