Нейрографика - да преобразим живота си с рисуване

Нейрографика - да преобразим живота си с рисуване
Снимка: YouTube

Нейрографика е начин на рисуване, който пресъздава вътрешното ни състояние във "външен", материален образ. Светът е отражение на вярванията, които държим. Вярванията са произволни граници на възможното и следователно рамкират ограничения начин, по който се преживява светът.

Нейрографика е открита и разработена от Павел Пискарев, руски психолог, интересуващ се от различните креатривни методи, които могат да променят човешката психика. Ако си кажете: Днес на срещата ще се държа и чувствам уверено, това ще проработи ли? Ще приеме ли мозъкът такова съобщение? Това е много малко вероятно, както показват различните изследвания. Моделът, оформен в главата, е много по-силен и най-вероятно ще работи той, а не внезапният ви опит да се настроите на друга вълна.

Добрата новина е, че има език, който се разбира добре от мозъка и на който можем да пренапишем съществуващите модели или да създадем нови програми за поведение. Това ви позволява да откриете нови възможности.

Това е езикът на нейрографиката.

Нейрографика е графичен метод за организиране на мисленето, трансформиране на състоянието и отношението към проблема без думи и идеен процес. Това е контакт с вътрешното ви пространство чрез рисуване. Изразяваме опита си от проблема и трансформираме проблема чрез изображението.

Нейрографиката дава възможност да се премахнат вътрешните ограничения и да се формира нов неврален код.

Нейрографика, Рисуване
Снимка: pixabay.com

Езикът се основава на четири основни елемента: кръг, триъгълник, квадрат и специална неврографска линия с две характеристики. Именно той ви позволява да променяте мисловните модели и да отваряте нови възможности по пътя към целта, да трансформирате съществуващи невронни връзки и да създавате нови.

Когато започнем да задаваме значението на фигурите, съзнанието фиксира тази връзка и ние изпитваме емоции във връзка с всяка фигура. Създавайки композиции от прости форми върху лист и свързвайки ги с линия, ние създаваме впечатление. По този начин всъщност и създаваме прост графичен код за промените на съзнанието. Невронните връзки се преконфигурират и ние започваме да мислим и действаме по различен начин, което естествено променя отношението на хората към нас, околната среда и дава възможност да се вземат нестандартни решения.

Нейрографика дава възможност за премахване на вътрешните ограничения и генериране на нов невронен код, който ще съответства на целите ни. Чрез този вид рисуване ние променяме впечатленията си от реалността, оформяме нови. Ние „съживяваме“ тази нова реалност за съзнанието и започваме да контролираме обстоятелствата. Нейрографиката е билет за влак до нова реалност, изградена от нашите ръце.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати