sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Магическата сила на драцената

Магическата сила на драцената

Магическата сила на драцената
Снимка: Makil96 / pixabay.com
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Драцената е вечнозелено растение, което е родом от Мадагаскар. Още от древни времена се смята, че драцената има магически свойства и може да донесе щастие в дома ви, любов и благополучие.

Не по-малко важно е това, че с него можете да оживите интериора, но и това че растението се отглежда много лесно. То подобрява енергията и има наистина магическо действие.

Магическата сила на драцената

Растението е доста популярно, като някои хора, които го притежават, могат дори да не подозират за неговите сили. В Китай е кръстено бамбука на щастието и се смята че притежава следните сили и свойства:

- Излъчва и насища дома с положителна енергия;

- Способства за увеличаването на финансовото благополучие;

- Подобрява самочувствието;

- Премахва излишните мисли и чувства;

- Служи като център за укрепване на приятелските и любовните отношения;

- Удължава живота;

- Помага при лечението на кожни заболявания.

Растението на любовта

Много добър знак е, ако получите драцената като подарък от важен и значим за вас човек. Тя ще ви помогне да намерите любовта и щастието с вашата втора половинка. Темпът на растеж на листата и на растението като цяло е знак колко бързо ще срещнете любовта на живота ви. Ако обаче започне да увяхва, тогава това е лош знак и далеч не всичко в отношенията ви е гладко. В този случай е важно да се погрижите за растението ви и за вашите взаимоотношения.

Символ на уюта в дома

Драцената носи положителна енергия на дома

В Китай е прието на младоженците да се подарява драцената като символ на бъдещото семейно щастие. Народните поверия гласят, че това растение е истински талисман на дома, който може да го предпази от злите сили, негатива, разрушаващи външни въздействия, конфликтите и създава приятна атмосфера, докато подобрява самочувствието.

Драцена - залог за късмет

Ако отглеждате и се грижите добре за това растение, тогава ще видите, че ще ви е много по-лесно да се движите по кариерната стълба, но и ще имате увереност в себе си, за да постигате целите си много по-лесно и бързо. Зеленото растение е символ на крепко здраве и се явява център на събирането на положителната енергия в дома. Оказва благоприятно въздействие на трудоспособността на човека и на неговото материално благополучие. Според фън-шуй е важно да разположите драцената около входа на дома ви, като голямо значение имат количеството на разклоненията му:

Драцена
Снимка: kaktus.bg

- Три - помагат за привличане на щастие;

- Пет - спомагат за осигуряване на финансова стабилност;

- Седем - подобряват здравето;

- Двадесет и един - успех във всяко начинание.

Растението драцена притежава наистина магически свойства, като голяма част от хората го отглеждат не само заради красотата му, но и поради насищането на дома с положителна енергетика. Всеки ще се справи лесно с тази задача, тъй като то е много лесно и некапризно в отглеждането си, но също така има много силен имунитет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати