Гените на Мафусаил удължават живота

Гените на Мафусаил удължават живота

Холандски учени откриха набор от гени, наречени гени на Мафусаил, които отговарят за продължителността на живота. Те установили, че дълголетниците имат доста физиологични разлики от останалите хора.

Според учените щастливците, които имат генетичен подарък от природата, са гарантирани дълголетници, дори да не водят здравословен начин на живот. Според по-ранни изследвания хората с гени на Мафусаил са застраховани от последиците на пушенето за период от няколко десетилетия.

Последните изследвания показват, че един ген е недостатъчен за дълголетие. За да се приближи човек поне малко до възрастта на библейския пророк Мафусаил, живял 969 години, е необходим цял набор от гени.

Такава комбинация обаче се среща извънредно рядко – само един човек на 10 000 души доживява до сто години. Дълголетниците имат не по-малко гени от другите хора, които са отговорни за механизма на стареенето или за болестите.

Но те имат и други гени, които възпрепятстват работата на първите. Затова дълголетието на практика е генетично и наследствено явление и не зависи от начина на живот.

Освен това дълголетниците, за разлика от другите хора, по друг начин усвояват мазнините и глюкозата, а кожата им остарява доста по-бавно от тази на останалите хора.

Тези признаци се намират под строг генетичен контрол и затова с голяма вероятност може да се каже, че децата и внуците на такива хора ще наследят щастливия набор от гени.

Според учените наборът от гени на Мафусаил включва специалния ген ADIPOQ. Сред младежите само десет процента имат такъв ген, а сред хората в напреднала възраст е открит в тридесет процента от случаите.

Още два гена – CETP и ApoC3 са били открити при двадесет процента от дълголетниците. Според учените това откритие дава шанс на фармацевтичната индустрия да изобрети лекарства, забавящи стареенето.

Според специалистите еликсирът на младостта, който тепърва ще бъде създаден, ще стане истински хит и през първите десетина години ще се продава адски скъпо и ще е достъпен само за милионери.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
04.09.2013 10:58
Да си поговориме за гените, да донякаде съм съгласна но науката е стигнала само до клетъчното ниво в човешките гени а по- скоро трябва да се разглежда енергийното ниво в гените, а то не се постига само с хубава храна и без цигарен дим не че това не е от значение. Според мен за да удължи животът си човек трябва да се развива духовно за да получи възможност да развие и гените си на материално ниво. Простете ако това не покрива вашата гледна точка но ние хората сме изградени не само привидно от плът но и от енергия, която изгражда тази тъкън.
0
0