Как да повдигнем нивата на мотивацията си

мотивиран мъж

Съществува система за мотивация, която включва няколко практически стъпки, които ще помогнат за повишаване на мотивацията и постигане на каквато всяка цел, което сте си набелязали.

1. Прекратете пътя на отстъпление

Ако целта е наистина сериозна и важна, има смисъл да изгорите мостове и да отрежете пътя, по който може да отстъпите назад, не су оставяйте друг избор, освен да продължите напред. Това може да означава уволнение от лоша работа, прекратяване на нещастна връзка, преместване на ново място на пребиваване или, например, деклариране му публично, за спиране на лош навик, например тютюнопушене.

Тази стъпка означава, че самият човек е създал условията, които го принуждават да промени начина си на живот и да се придвижи към целта. Това е съзнателно повишаване на мотивацията. Докато мостовете не бъдат изгорени, подсъзнанието разбира, че е възможно отстъпление. И ако започват трудности, както винаги се случва със сериозните цели, тогава човекът се пречупва и отстъпва.

Ето защо, за да постигнете успех, е важно да не оставяте на себе си възможността да се откажете.

2. Оградете пространството си с мотивиращи символи

Това могат да бъдат плакати с мотивиращи надписи, висящи на видни места, мотивиращ скрийнсейвър на компютъра ви, снимки със заветна цел, които също са разположени близо до работното ви място или в стаята ви. Може да е напомняне по телефона, с важно съобщение за вас самите. Колкото по-често човек си спомня заветна цел и изпитва вдъхновение от процеса на нейното достигане, толкова по-близък е успехът.

жена с мотивация

3. Общувайте с позитивни и оптимистични хора

Трябва да се запознаете с позитивно настроени хора и да прекарвате повече време с тях. Ако един човек споделя вашите цели и ви вдъхновява те да бъдат постигнати, тогава това е вашата личност. От своя страна трябва да ограничите комуникацията си с тези, които не споделят желанията ви и да се отнасяте към тях с очевиден скептицизъм или равнодушие.

Полезно е да се запознаете с тези, които вече са постигнали целите, към които вие се стремите. Ако са добронамерени, те са в състояние да ви заредят с вяра в успеха и да предадат позитивното си отношение. Има хипотеза, че можете да видите бъдещето си, ако погледнете хората, с които общувате най-много.

Ако подобна перспектива не изглежда твърде примамлива, струва си да промените кръга на общуване, въпреки факта, че може да бъде трудно. Жизнените възгледи и мисли са много заразни. Затова има смисъл да прекарвате повече време в общуване с хора, чийто мироглед е достоен да възприемане.

4. Вдъхновявайте се всеки ден

Най-лесният начин да повишите мотивацията си е да слушате и четете вдъхновяващи книги всеки ден. Каквато и да е целта, важно е да прочетете книгите на тези, които вече са постигнали целта си. Дори 15 минути на ден могат да осигурят сериозно зареждане за мотивация и вдъхновение. Книгите, написани от силно мотивирани хора, са в състояние да предадат положително отношение и да повишат мотивацията.

5. Визуализирайте успеха

Визуализацията се извършва най-добре в спокойно настроение, с музика, която вдъхновява и зарежда с положителна енергия. Достатъчно е да отделите само 15-20 минути на ден. Необходимо е да си представите себе си като човек, който е постигнал целите си и да съживите този образ с ярки цветове и ярко въплъщение. Представяйки си се, трябва да се виждате сякаш отстрани, а не през призмата на собственото си тяло. Това е важно, за да може подсъзнаването да определи целта като тази, която трябва да бъде постигната, а не като вече постигната.

Това упражнение е чудесен начин да започнете нов ден, можете да го направите дори без да ставате от леглото, веднага след събуждането.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати