sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Експерт призова: Трябва да заселим Космоса!

Експерт призова: Трябва да заселим Космоса!

Експерт призова: Трябва да заселим Космоса!

Развиващата се в момента пандемия COVID-19 показва ясно на света, че не е застрахован. Нашият модерен глобален свят е съвсем крехък и всякакъв катаклизъм като течaщата сега масова епидемия е сериозна заплаха за неговото съществуване.

Някои хора си поставят въпроса заплашена ли е цивилизацията ни толкова много, че хората да изчезнат от лицето на Земята, както се е случило вече с динозаврите в едни по-стари времена?

Ситуацията в света доказва, че тези, които настояваха, че е необходимо човекът да усвои Далечния Космос, за да създаде селища на Марс и Луната, които да спасят човечеството в случай на гибелна заплаха, не са били съвсем голословни.

Заселване на Космоса

Такова мнение споделят и от руската академия по космонавтика, наречена на името на Циолковски. Андрей Йонин от академията казва, че отдавна се разработват технологии, които да позволят на човека не само да пътува, но и да се засели в Космическото пространство.

Съдбата на цивилизацията ни виси на косъм не от вчера. Всеки сериозен катаклизъм може да доведе до неочаквани последствия. Сегашната пандемия само доказва правотата на тези изводи.

Всеобщ интерес представлява оцеляването на вида, преди някой неочакван катаклизъм да го изпрати там, където са останали динозаврите. Затова трябва да се помисли за решение на този въпрос. То се корени в населяването на други планети.

Червената планета и нашия естествен спътник са първи кандидати в списъка за заселване. Това ще намали риска от гибелта на обществото ни, причинени от човешката дейност, глобални катастрофи и неочаквани епидемии с фатален край.

Този въпрос не стои само пред една определена държава, колкото и голяма или развита да е тя. Това е въпрос, който стои пред цялото човечество.

Заселването на Космоса е глобална задача, която би трябвало да обедини всички страни, членуващи в Г-20.

Заселване на Марс

Ситуацията, на която сме свидетели сега, може да бъде сравнена с малко звънче, което звъни, за да обърне вниманието ни към този въпрос. Все още няма измеренията на камбана, която известява края, но ни напомня, че трябва да мислим за бъдещето.

Човечеството вече има тази възможност, защото разполага с технологиите, които ще позволят усвояването на други планети. Поне трябва да започнем да работим върху този проект, настоява руският учен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати