sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Как да научим уроците от настоящия живот

Как да научим уроците от настоящия живот

Как да научим уроците от настоящия живот

Обикновено, когато се сблъскват с емоционални страдания и бедствия, хората рядко разбират защо всичко това се случва в техния живот.

Всъщност понякога ни е по-лесно да обвиняваме света, отколкото да търсим причините за това, което се случва в нас самите.

Много от нас не искат да виждат връзките в живота си: произхода на съществуващите проблеми в минали отношения и трудности.

Това е модел: ако майка ви е имала проблеми в отношенията с майка си, то те вече са част от нея на безсъзнателно ниво; при раждането на дъщеря проблемите на майката естествено ще се отразят на възпитанието и развитието на момичето.

А тя от своя страна ще предаде тези трудности на децата си. Така се оказва, че проблемите на психиката се предават от поколение на поколение.

Вселената е много мъдра. Всеки вътрешен проблем ще породи външни препятствия, при среща с които човек започва да страда.

Страданията ни, подобно на физическите заболявания, разкриват областта на нашите вътрешни недостатъци.

Когато срещаме постоянно повтарящи се проблеми, по същество преминаваме през нашите кармични уроци - това са повтарящи се събития, които ни се изпращат с конкретна цел.

Кармични уроци

Ако всеки път, когато се сблъскаме с подобни затруднения, не се променяме вътрешно и продължаваме да действаме, съсредоточавайки се върху обичайните настройки, тогава стъпваме на една и съща проблемна зона отново и отново. И пак вкарваме в живота си подобни събития и ситуации.

Ако болката влезе в живота ви и не направите съответните заключения, не се опитате да осъзнаете грешките си, тогава, разбира се, страданието ще се повтори.

Например в живота си сте изправени пред предателство. Това може да е злополука, но най-вероятно е закономерност. Законите на кармата винаги са в действие.

Може би това е свързано с вашето дълбоко неуважително отношение към мъжа, довело до тази ситуация или може би първоначалният ви избор на партньор е бил неправилен.

Вероятно сте били толкова влюбени и слепи, че сте забелязяли очевидното или не сте искали да забележите. Във всеки случай проблемът не е в мъжа, а във вас.

И ако разбирате грешките си, ако се промените и научите урока си, тогава предателството ще напусне живота ви.

Можете да промените на ментално ниво, но най-важните процеси протичат в нашите дълбини. Страданието, с което се сблъскваме, трансформира нашия вътрешен свят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати