До 2050 година светът ще е различен?

воден свят

След по-малко от 40 години обликът на Земята коренно ще се проемни. Скоростните темпове на изхабавяне на природните енергийни ресурси ще са единият фактор, който ще изиграе главна роля за носия световен ред, а от природна гледна точка екологичният баланс на планетата ни ще бъде нарушен отново заради изчерпване на ресурси, но в случая изцяло тези на океана.

Оказва се, че след по-малко от 40 години светът може да се изправи пред пълното унищожаване на рибата с промишлено значение. Човешките действия могат да се окажат пагубни за планетата ни, ако не бъдат предприети съществени реформи в системата на рибната промишленост.

Изключително мрачната прогноза относно бъдещето не само на живота на океана, но и на цялата планета е на еколози, които излагат теориите си в тазгодишния доклад на Програмата за околна среда на ООН (UNEP).

До 2050 година светът ще е различен?

Едва ли човечеството осъзнава пред каква голяма катастрофа е изправено, ако не промени световния екологичен ред, започвайки с икономическата уредба. В трудовете на независими експерти, изготвени от Програмата за околна среда се разглеждат различни аспекти на влиянието на търсенето върху основните природни ресурси, в които влизат енергоносителите, питейната вода и други.

До 2050 година светът ще е различен?

В резултат на засиленият риболов запасите от риба на планетата са спаднали с 30 на 100, заради което еколозите смятат, че към сегашния момент обемът на улова на риба превишава с 50-60 на 100 допустимите граници. Световните еколози горещо предупреждават да бъде преразгледана и променена политиката по отношение на риболовната индустрия.

За да се запази екологичният и социален баланс, последният от които е свързан с хората заети в риболовната индустрия, увеличаването на рибните запаси и опазването на околната среда, ни очаква екологичен катаклизъм. До 40 години рибата с промишлено значение ще изчезне, а към днешния момент може само да се гадае какви ще са последиците върху хората и планетата.

За над два милиарда жители на Земята, основната част от които живеят в бедни страни, рибата е основен хранителен продукт и основен източник на животински белтъчини. Ако тя изчезне ще изчезне и основният им източник на храна, което е предпоствка за нова световна криза.

Рейтинг

4
Общо 6 гласували
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Досадното слънце
Досадното слънце
20.07.2013 11:30
Дори човека да вземе радикални мерки и да се запази екологичният баланс(което не ми се вярва),то социалният баланс няма как да се запази при това увеличаване на човешката популация.А най-сигурния начин да се възстанови екологичното равновесие е хората да изчезнат или поне да останат до допустимия максимум.Човекът е единствения вид,който НЕ допринася за поддържане на равновесието за планетата.
6
0
Vasil
Vasil
31.07.2012 15:29
ТАКА ЩЕ БЪДЕ И ТАКА ЩЕ СТАНЕ ДОКАТО ЕВРЕИТЕ УПРАВЛЯВАТ ПОЛОВИНАТА СВЯТ-ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА БЛАГОТО НА ХОРАТА И ЗЕМЯТА,А САМО КАК ДА СИ НАПАЛНЯТ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ!!
7
0