sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Повече самоувереност – ето как да я постигнем

Повече самоувереност – ето как да я постигнем

1 от 10 Снимки
1. Запомнете, че увереността идва с опита, практиката и знанията.

Самоувереността дава на хората специално излъчване и ги прави по-чаровни. Когато сме по-самоуверени, се чувстваме по-добре в кожата си. Представяме се по-добре на работното или учебното място, имаме по-успешни връзки с хората около нас и живеем по-щастливо.

Докато когато имаме ниско самочувствие, ние сме склонни да се отказваме от някои неща, смятайки че няма да се справим с тях. При липса на самочувствие нищо чудно да започнем да се чувстваме несигурни и да изпитваме ревност във връзките си. Тези чувства не ни позволяват да водим пълноценен начин на живот и могат да доведат до депресия.

Време е да разберете, че заслужавате много повече! Първото нещо, което човек трябва да направи, е да се научи да обича себе си. Има много дребни неща, които можем да направим, за да си покажем, че заслужаваме повече любов от себе си.

За да сме по-самоуверени, трябва да почнем да променяме и подобряваме нещата около нас едно по-едно. По някое време ще се огледаме и ще осъзнаем, че и ние самите сме се променили, без да се замисляме дори!

Започнете от някое ваше хоби. Дори и да ви се струва, че в нищо не ви бива, то тогава изберете нещо, което ви е интересно, без значение как се справяте с него. Отдайте внимание на това хоби, но не се старайте да сте перфектни. Правете го с мисълта, че ви е любопитно, а не, че трябва да сте перфектни.

Променете стаята си или апартамента си. Декорирайте, или ако не сте го подреждали наскоро – подредете. Чистата среда прави чист ума. Изхвърлете стари и ненужни вещи, особено ако носят лоши спомени. След като подредите и освободите мястото, в което живеете, ще знаете, че успешно сте се справили с нещо сложно и ще се почувствате по-добре.

Отидете на фризьор! Новата прическа може да вдигне самочувствието ни от 0 до 100 много бързо. Експериментирайте с нещо ново. Сложете си кичури, отрежете я много къса или я боядисайте – важното е да е дръзко, но не до толкова, че след това да съжалявате.

Новата прическа има нужда да бъде съчетана с нов стил на обличане, а за дамите - и нов грим. Пробвайте нови неща, бъдете смели докато търсите нови неща. Дори и ниското ви самочувствие да ги спира, все пак когато пробвате нови дрехи, сте сами в съблекалнята, а когато пробвате нови гримове – сами в стаята. Правете го за себе си, няма кой друг да ви види.

А когато откриете външен вид, който ви харесва, покажете го навън. Комплиментите ще ви изненадат приятно.

Как още да сме по-самоуверени? Вижте в горната галерия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати