sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Пречиш ли сам на успеха си? Провери тук!

Пречиш ли сам на успеха си? Провери тук!

Пречиш ли сам на успеха си
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Всеки човек твърди, че очаква с нетърпение да го застигне успехът. Прави планове как ще похарчи спечелените пари. Но всъщност мнозина се страхуват не от провала, а от големия успех. Затова, съзнателно или не, те саботират шансовете си да преуспеят. Вие от тези хора ли сте? За да отговорите на този въпрос, вижте следните признаци, че сами пречите на успеха си.

1. Страхувате се от промяна

Много от нас се чувстват комфортно в настоящия момент от живота си, макар че тайно се надяват успехът да ги сполети. Промяната плаши хората и това е нормално. Знаете ли каква е дефиницията за лудост? Повтарянето на едно и също отново и отново, с надеждата, че ще се случи нещо различно. Много предприемачи отказват да пробват нови методи и практики, които биха могли да им помогнат. В резултат на това фирмата им стои на едно място и не се развива. Затова, ако гоните успеха, задайте си въпроса: В какви технологии или нещо друго да инвестирам, за да ми потръгне бизнесът?

2. Правите резки промени

Успех

За да разберете дали някоя новост работи, са ви нужни между 6 и 9 месеца. Ако се откажете прекалено рано, може да саботирате успеха си. Например, спирате да списвате блога си или да посещавате бизнес партита и вечери, преди да сте успели да създаде здрави връзки и отношения. Някои се отчайват прекалено бързо, че не успяват да съберат много последователи през първата си седмица на активност. Всички тези неща изискват постоянство, много голяма концентрация и огромно търпение. С времето ще се уверите, че тези неща дават резултат.

3. Нямате цел

Липсата на цели означава, че нямате никакви амбиции. Планирането на амбициозни успехи ще ви помогне да измерите прогреса си. Така по-лесно ще можете да установите дали сте постигнали успех. Целите ще ви държат активни през всеки етап от развитието на компанията ви, например, да търсите алтернативно финансиране, да имплементирате нови технологии, да наемате нови хора.

4. Рискувате излишно

От теб зависи да успееш

В определени степени, рискът е не само позволен, но и здравословен. Но често предприемачите злоупотребяват с него, залагат всичко в нещо непознато и ново. Най-добрият съвет е да поемате рискове, за които предварително сте заделили средства. Често трудно може да се ориентирате дали ще имате успех рискувайки, а и често има опасност при провал да повлечете цялата компания.

След като знаете по какъв начин може да попречите на успеха на вашия бизнес, трябва да вземете мерки преди да навредите на компанията си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати