Как грешните хора ограбват щастието ни?

Как грешните хора ограбват щастието ни?

Има един тип хора, които са токсични за нас. Естествено, токсичният за мен, може да не е такъв за вас. Но всеки има около себе си хора, в чието присъствие не се чувства добре или след среща, с когото има нужда от усамотение и да презареди батериите.

Те някак изсмукват всичката ни енергия, жизнената ни сила и ние се чувстваме уморени, смачкани и изцедени.

Едно от основните неща, които трябва да направите за себе си, е да се отървете от подобен род хора в живота ви. Ако това е невъзможно, защото става въпрос за колега, роднина или подобно, то тогава намалете контактите до възможния минимум.

Ето няколко типа хора, които трябва да изхвърлите от живота си. Тези типажи са грешните хора, които изсмукват щастието ви.

Използвачи

Всички познаваме такива хора. Те само искат и изискват, но не дават нищо в замяна. Те очакват от вас да сте винаги насреща, когато имат проблем, колкото и да е дребен той. Но те никога не се отзовават, когато вие имате нужда.

Вечно недоволният

Вечно недоволните хора ограбват щастието ни

Познавате ли човек, който вечно мрънка за нещо? Оплаква се и нищо на този свят не му харесва? Да? Аз също! И те не са негативни само към себе си, но и към вас. Това са хората, които постоянно ще ви повтарят колко трудно е нещо и как никога няма да постигнете това, което искате. Защо? Няма причина. За тях целият свят е настроен срещу вас и всички сили на Вселената ще се обединят, за дапопречат на щастието ви. Замислете се! Трябва ли ви такъв приятел?

Бъбривецът

Не че е лош, но непрестанно бърбори. Не може да вземете думата от него. Това е човек, който обича да слуша собствения си глас и ничий друг. След среща с него може да се приберете и с досадно главоболие.

Изхвърлете го от живота си. Той всъщност не се интересува от вас и може да говори пред всеки готов да го изслуша.

Всезнайкото

Това е особена порода хора, които са много умни, много мъдри и всичко знаят. Те ще ви дават житейски съвети как да живеете, как да постъпите в тази или онази ситуация, как да си сготвите мусаката и пр.

Запомнете, човек не се е научил като е слушал съветите на вечно знаещия си приятел. Англичаните имат един израз „Learning by doing“ или практиката е ключът. Така че не позволявайте на някой да ви дава съвети как да си живеете живота, а го живейте както на вас ви се струва правилно. Ако си строшите главата, ще промените подхода, нали така?

Емоционални вампири

Емоционалните вампири са токсички хора

Сигурно тези хора са най-лошите сред токсичните приятели, които имаме. Те се хранят с нашите емоции, предизвикват негативните и ги изсмукват, както ние си пием кафето сутрин, за да се събудим. След среща с такъв човек може да се почувствате депресиран и нещастен, без сили за живот.

Може да срещнете най-различни – от предизвикващите съчувствие с проблемите си, до вечно критикуващите ви приятели, за които нищо не правите като хората. Бягайте надалеч, ако искате да запазите тонуса си и желанието си за живот. Ежедневието е достатъчно стресово, та и в свободното си време да натрупваме негативизъм.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати