Необясними археологически находки и феномени

Необясними археологически находки и феномени

Много често при археологически разкопки, биват откривани невероятно предмети. Учените са на мнение, че става дума за извънземна намеса, което от своя страна противоречи на теорията за еволюцията.

Не е ясно и дали изобщо времето, в което се е появил първият човек на Земята, е установено по правилна технология и дали съвпада на практика с реалната истина за това.

Един от непознатите изкопаеми обекти е от 1844 година. В кариерата Kingudsk в Северна Британия открили парче кварц, а в него предмет с форма на кофичка. Дължината е 23 сантиметра. Според специалистите този предмет е на 10–12 милиона години.

Друго откритие има от 1851 година. Близо край американския град Дорчестър извършвали взривове в скалите. Между отломките намерили две парчета от метален предмет, разкъсан от взрива.

Необясними археологически находки и феномени

При съединяването се получил камбанообразен съд. Металът напомнял цинк или сплав с добавка на сребро. На повърхността на необичайния предмет се различавали няколко изображения на непознати цветя, покрити със сребро.

Друг от предметите, които не дават покой на учените, е Залцбургският паралелепипед. Той е бил открит през 1885 година от работник във фабрика в австрийския град Шендорф.

Предметът изпаднал от буца кафяви въглища, която се разчупвала на парчета, за да се побере в пещта на една от фабриките. Този предмет е направен от метал и представлява паралелепипед с размери 67х62х47 сантиметра. Тежи 785 грама. Противоположните му страни, които приличат на възглавнички, са заоблени, а по периметъра му има дълбока канавка. Синовете на собственика на фабриката изложили предмета в музея на Каролина Августа в Залцбург.

Учените веднага го изследвали и се оказало, че паралелепипедът е с твърдост на стомана и има малък процент никел. Целият предмет, включително канавката, са покрити с вещества, характерни за метеоритите.

Необясними археологически находки и феномени

Но на практика това не било матеорит, тъй като има прекалено правилна форма. Според някои учени това е просто древен чук. Други обаче са на мнение, че тук несъмнено има намеса на извънземна технология. Още повече, че паралелепипедът е на възраст около 67 милиона години, когато не е имало хора по земята. Накрая, понеже дискусиите около металическия предмет не спирали, през 1919 година американския писател Форт взел соломоновско решение: паралелепипедът е бил обработен от извънземни същества.

През 1973 година на остров Була е бил намерен друг предмет, който много наподобявал Залцбургския паралелепипед. Откритието представлявало каменни, подобни на възглавнички кълба с бразди.

Разликата е в това, че Залцбургският паралелепипед е метален, а кълбата от Баку са каменни.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Монтайлоо
Монтайлоо
15.02.2014 19:01
Казано е, че е с ТВЪРДОСТ на стомана, а не, че е от стомана. :)
1
0
кики
кики
16.08.2013 10:01
Ако размерите са в сантиметри някой сметнал ли е колко трябва да тежи ако е от стомана-тон и половина.Икак толкоз голям паралелепипед ще изпадне от буца въглища.Стига глупави грешки прочитайте материала преди да го публикувате!
1
0
va6a ai6e ot ha ardino
va6a ai6e ot ha ardino
07.06.2011 02:50
Както е тръгнало, всичко ще е от далечните братовчеди.
0
0