Забранените имена за деца по света

Забранените имена за деца по света

Неизменно важен момент в живота на бъдещите родители е изборът на име за детето им. В различните държави по света има различни предпочитани имена, но има и такива, които по една или друга причина са забранени или поне не са препоръчителни, защото се смята, че ще навредят на бебето или ще нарушат идентичността на нацията.

В следващите редове ще отделим място за най-интересните забранени имана за деца по цвета.

Мексико

61 имена са официално забранени в Мексико. Под забрана са също и такива, които биха могли да са пренебрежителни към детето или са лишени от смисъл. Батман, Рамбо и Фейсбук са едни от тях.

Швеция

Хитлер е забранено име в България

В Швеция не можете да кръстите детето си Икеа, Металика или пък Супермен. Смята се, че подобни имена ще му причинят ненужен дискомфорт и ще звучат обидно.

Германия

Германия не толерира полово неутралните имена. Освен това забранява и такива, които могат да навредят на бъдещия германец като например Адоф Хитлер или Осама Бин Ладен.

Франция

Французите трябва първо да се консултират с местния съдия, за да са сигурни, че името, което са избрали за детето си, не е в разрез със законовите разпоредби. Френските съдилища са отказали да дадат разрешение за имена като Мини Купър, Нутела и Демон.

Викинг е забранено име в Португалия

Португалия

Португалците държат на традиционните имена. Те също така трябва да съответстват на пола на детето. Не е разрешено например да кръстите бебето си Викинг. Сред забранените имена са също Риана и Нирвана.

Швейцария

Швейцария също е особено стриктна по отношение на това имената на децата да отговарят на пола им. Сред правилата, които трябва да спазите при кръщаване на детето си, е името му да не е населено място или търговска марка. Забранени имена в Швейцария са Шанел, Париж и Мерцедес.

Нова Зеландия

В Нова Зеландия забраната е за имена над сто букви. Освен това обаче са забранени имена, съдържащи евентуална обида и такива, които се причисляват към титлите. Сред забранените са Луцифер и Принц.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати