Компания предлага безсмъртие срещи $36 000

Компания предлага безсмъртие срещи $36 000

Срещу 15 000 долара мозъкът на 70 годишна жена бе замразен и ще бъде съхраняван, докато науката не постигне значителен напредък. Синът на починалата е решил да заплати сумата на руската компания Крио Рус, защото според него това е единственият шанс да се срещне отново с майка си в бъдеще.

Той предвижда да бъде подложен на същата процедура след смъртта си. Компанията предлагаща тази услуга вече има над 70 заявки. Труповете и мозъците на хората, които фирмата определя като пациенти, се съхраняват в течен азот. Те са замразени при минус 196 градуса по Целзий, което не позволява разлагане. Контейнерите, в които се пазят, са високи по няколко метра.

Дали постиженията на учените ще позволят един ден връщането на пациентите към живот, засега все още не е ясно.

Някои противници на идеята смятат, че всичко това няма нищо общо с науката, а е просто обикновена, но прекалено комерсиализирана траурна служба.

Според шефа на Комисията за псевдонаука към Руската академия на науките идеята е спекулативна и никога няма бъде осъществена.

Замразяването на мозъка и тялото струва $36 000

Въпреки това клиентите на Крио Рус, подписали вече предварителен договор, са много. Те са от 20 различни страни по света.

Сумата, която трябва да бъдат заплатена за замразяването на мозъка също никак не е малка. Руснаците трябва да си приготвят 36 000 долара, ако искат да замразят цялото си тяло, и 15 000 долара, ако искат да запазят само мозъка. За чужденци цените са по-високи.

Руската компания, предлагаща безсмъртие, е основана през 2005 година. През 2008-а една от ръководителките ѝ замрази починалото си куче, с надеждата скоро да се появи успешна технология, която да позволи съживяването.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати