Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?

Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?

Ние хората имаме склонността да вярваме и да приемаме за истина информация, която получаваме от различни източници като телевизия, интернет, вестници, списания или разкази на приятели, без дори да се замисляме, че това, което чуваме и четем, може да е преекспонирано, изкривено или невярно и може да създаде у нас погрешно мнение.

В тази прелюбопитна статия ще ви покажем кои са най-често срещаните погрешни представи за някои страни.

Най-разпространената религия в Индия е будизъм

Оказва се, че това е пълна заблуда, тъй като по-малко от 1% от религиозните хора в Индия са будисти. Те обитават северните региони, близки до Тибет.

Най-разпространената религия е хиндуизъм, проповядвана от над 80% населението на Индия, следвана от ислямът.

Във Великобритания постоянно вали дъжд

Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?

Едно от нещата, с които Великобритания е известна, са несъмнено дъждовете. Но ситуацията с валежите е доста пресилена. Обединеното Кралство със сигурност не е най-сухото място на света, там вали наистина често, но за сравнение, в Москва годишното пада по-голямо количество дъжд, отколкото в Лондон.

Най-гъсто населената държава в света е Китай

Когато заговорим за най-гъсто населените страни в света, първата държава, която изниква в съзнанието ни, е Китай. Да, китайското население е най-многочислено в света, но и територията на страната е огромна и преспокойно ѝ позволява да побира населението си, без да се наблюдава пренаселеност.

Всъщност, първенецът в класацията за най-гъсто населена държава в световен мащаб, се намира не къде да е, а тук, в Европа – става въпрос за Монако. Cпopeд дaнни нa OOH имeннo тaм живeят нaй-мнoгo xopa нa eднo мяcтo. Площта на гpaда-дъpжaвa e eдвa 2.02 кв. км, която за сравнение e над 10 пъти пo-мaлĸa oт тази на гpaд като Cилиcтpa, нaпpимep. С население от над 32 000 души Монако е най-гъсто населената страна в света.

Рио де Жанейро е най-големият град в Бразилия и нейна столица

Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?

Често срещано твърдение, но определено погрешно. Рио де Жанейро е един от най-известните градове в Бразилия и е сред най-предпочитаните туристически дестинации. Той примамва с красотата си, впечатляващата статуя на Исус Христос и уникалния ежегоден карнавал. Бил е столица на страната в миналото, но в днешно време такава е град Бразилия. Що се отнася до най-големия по площ град в държавата – това е Сао Пауло.

Най-популярният спорт в Япония е сумото

Сумо борбата със сигурност е национален спорт на Япония, но в последно време не е големият хит, който беше преди години. В днешни дни средната възраст на участниците в този вид състезания е над 50 години.

Всъщност бейзболът изпреварва по популярност сумото и е значително по-предпочитан от привържениците на спорта.

Италианците не пълнеят заради диетата си

Въпреки че италианската кухня се състои главно от тестени изделия, колкото и да ядат, италианците не пълнеят. Италианската кухня е изключително популярна в цял свят и се слави като една от най-добрите кухни в световен мащаб. Погрешно е обаче да мислим, че италианците не пълнеят, тъй като тревожната статистика сочи, че всеки пети жител на Италия е с наднормено тегло, а детското затлъстяване стремглаво увеличава своите мащаби и се превръща във все по-сериозен проблем.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати