Възможно ли е поколение между землянин и марсианец?

Възможно ли е поколение между землянин и марсианец?

Рано или късно човечеството ще успее да стигне до Марс, а след това е въпрос само на време Червената планета да бъде колонизирана. Дори и днес десетки жители на Земята тренират всеки ден, за да са в перфектна физическа форма и се надяват да бъдат сред избраните за мисия и колонизиране на Марс.

Но докато това се случи, учените вече работят по всички възможни усложнения, които междувременно могат да възникнат.

Някои от тях са именно тези - ще бъде ли възможно да се прави секс на Марс, тези сексуални контакти ще доведат ли до появата на ново поколение, това поколение като децата от Земята ли ще бъде или ще се различават по някакъв начин.

Засега учените не могат да дадат категорични отговори на всички тези въпроси. И са много предпазливи, когато трябва да предположат какви точно ще са последиците от контакти между хора, заченати и родени на Земята и такива, които ще бъдат заченати и родени на Червената планета.

Американският професор Скот Соломон е категоричен, че земляните в никакъв случай не бива да правят секс с децата на бъдещите колонизатори на Марс, защото това няма да е безопасно за нито една от двете страни в контакта.

Причините за това са много, но ние ще се спрем само на най-основните.

Колонизиране на Марс

На първо място, всички деца, които ще бъдат заченати и родени на Марс много ще се различават от земните си братовчеди. Те ще еволюират по съвсем различен начин, като за да оцелеят на колонизираната планета, най-вероятно ще трябва да имат по-плътни кости.

Поколенията на бъдещите колонизатори на Марс със сигурност ще имат ограничено виждане на далечно разстояние и ще ви изненадат с един по-различен цвят на кожата. И всички тези мутации ще са причинени от липсата на достатъчно кислород за живеене.

Но различията няма да спрат само до външния вид.

Имунната система на човечеството се е развила по определен начин, за да се справи с бактериите, вирусите, заболяванията и т.н., които са характерни за нашата среда на обитаване.

Но онези, които ще колонизират Марс, ще им се наложи да се справят със съвсем различна среда и това неминуемо ще ги принуди да развият съвсем различна от познатата ни имунна система.

Именно това ще бъде най-важният аргумент против половите контакти между жителите на Земята и колонизаторите на Марс.

За мнозина може да е изненадващ фактът, че всяко едно дете на нашата планета се ражда с между 20 и 120 мутации, които може да се проявят, унаследят, предадат на поколението и т.н.

Възможно ли е поколение между землянин и марсианец?

Но за децата, родени на Марс, количеството на мутациите, с които ще се раждат, ще бъде значително повишено заради много по-високите нива на космическа радиация.

И дори някоя мутация до засегне само 1 процент от гените им, от биологична гледна точка това ще е изключително голяма промяна, която няма как да не се отрази коренно на човешкия вид.

Една евентулнна мутация може да доведе до съществени различия у индивидите. Именно мутациите са причините някои хора да са надарени със сили и способности, които ние можем да определим като супер сили.

Именно на мутация на ген в тялото на име ACTN3, известен като ген на спринтьорите, някои хора са изключителни атлети. Този ген кара тялото да произвежда специален протеин, наречен алфа-актинин 3, който контролира мускулите и гъвкавостта им.

Друга известна на учените мутация е тази, при която на човек, който носи мутиралия ген, са му достатъчни само около четири часа сън на денонощие, за да се намира в топ форма и да е работоспособен.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати