Кои мъжки имена са късметлийски?

Кои мъжки имена са късметлийски?

Едно от нещата, които оказват голямо влияние в живота ни, е името. Не случайно ритуалите по наричане са едни от най-силните и важни при почти всеки народ. Родителите избират внимателноимето на бъдещото си дете, за да му дадат възможно най-добрия старт в живота.

При различните народности има различни правила за наричането - някои имена просто носят по-голяма сила от други. Нека видим кои от мъжките имена носят потенциала да донесат успех и просперитет.

АЛЕКСАНДЪР

Името Александър произлиза от гръцки и е съставено от глагола "защитавам" и съществителното "човек", т.е. "защитник на хората". Мъжете, които носят това име, са смели и целеустремени. Те знаят какво искат, знаят как да го постигнат и са готови да защитават хората - познати и непознати. От тях биха излезли страхотни адвокати, социални работници или психолози. Успешно ръководят както малки екипи, така и големи международни корпорации.

ВИКТОР

Св. Виктор и името Виктор

Името означава "победа" и също като Александър носи със себе си смелост и кураж за действие. Тези господа знаят какво искат, как и кога да го постигнат. Те постигат успех в живота, защото не се страхуват да вземат това, което искат и смятат, че им се полага.

ВЛАДИМИР

За произхода на това име има различни теории. Според някои от тях Владимир означава "владее света", а според други произлиза от алтернативното име на бога на войната Марс. Каквато и да е истината, факт е, че това име носи късмет на притежателя си. Хората, които носят това име, са смели и с бързи реакции. ТЕ могат да вземат сложни решения изключително бързо и затова са подходящи за високи постове като ръководители и министри например. Те са призвани да управляват.

НИКОЛАЙ

Произходът на това име също е гръцки и означава "победител". Поради тази причина тези хора са амбициозни и преследват целите и успеха си ревностно и без да спират. Понякога може да проявяват труден характер, но като цяло са хора могат да бъдат стабилна опора както за семейството си, така и за фирмата или обществото. В ръководна роля могат да проявяват диктаторски наклонности.

ДИМИТЪР

Мъжкото име Димитър е късметлийско

Името произлиза от древногръцката богиня Деметра, богинята на земеделието, плодородието и зараждащия се живот. Мъжете, носещи това име, са умни и креативни личности. Това означава, че са и капризни и често сменят настроенията си. Мъжете, които са наречени на Свети Димитър, са изключително целенасочени обаче и имат много силна воля за постигане на целите си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати