Камери доказаха: Боговете захранват индийски йога

Камери доказаха: Боговете захранват индийски йога

В началото на май ви разказахме за чудната история на 82-годишния индиец Пралад Джани, който в последните 70 години не е слагал храна и вода в устата си.

Твърденията на йогата изумиха не само Индия, но и света, а местното правителство го вкара в болница, за да изследва феномена и да установи дали старецът не лъже.

Джани твърди, че за последно е ял на 12-годишна възраст.

По време на наблюденията, които продължиха две седмици, Прахлад Джани бил подложен на денонощни наблюдения с камери. Те показали, че не само издържал без храна и вода, а и не са установени никакво уриниране и дефекация.

Единственият му контакт с вода през тези петнадесет дни бил, когато си правел гаргари и се миел.

"Ние не успяхме да разбирем как е възможно да оцелее. Този феномен остава мистерия", заявява пред АФП Судхир Шах. Той е невролог и част от 30-членния медицински изследователски екип на здравното министерство, който по време на експеримента денонощно наблюдава йогата в болница в Ахмедабад.

Прахлад Джани вече е в родния си щат Гуджарат и подновил обичайните си занимания с медитация.

Според думите му, историята на индиеца е следната: седемгодишен той започнал скитнически живот, явила му се богиня, която и до ден-днешен го захранва като влиза божествен еликсир в тялото му.

Самият д-р Шах също е склонен да приеме намесата на Боговете в случая на феноменалния йога. "Щом енергията на Прахлад не идва от храна и вода, той вероятно я получава от околни източници, един от които е слънцето".

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
drebni moshenichestva
drebni moshenichestva
15.08.2013 10:02
Това са древнави фокуси и всеки що годе разумен човек би ги прозрял веднага. Което говори доста зле за авторите на статията.
1
2