Кога да слушаме вътрешния си глас?

Кога да слушаме вътрешния си глас?

Интуиция - това е вашият вътрешен глас и предчувствие, които ви показват как да постъпите в дадена ситуация и да вземете правилно решение. Далеч не всички хора обаче се доверяват на вътрешния си глас, въпреки че често именно той може да им даде правилните отговори на много от вълнуващите ви въпроси.

Всеки човек има интуиция, но при едни тя е по-развита, а при други - по-малко. Дали ще ви помогне тя или не, често зависи от самите вас. Ако вярвате на своя вътрешен глас и не се съмнявате в него, тогава със сигурност така ще можете по-лесно да вземете много решения в живота ви.

Когато имате усещането, че трябва да вземете дадено решение в конкретна ситуация, но се съмнявате, трябва да се доверите на вътрешния си глас. Все пак, когато се опитват да ви налагат дадено мнение и решения, а вие чувствате че трябва да постъпките по своя си начин, тогава потискате своите лични желания.

Ако често потискате своето предчувствие, тогава скоро може да се получи така, че вие ще спрете да вярвате и да усещате своята интуиция, като в резултат на това вашата вътрешна хармония ще се разруши.

Научете се да вярвате на своя вътрешен глас, по-често му се доверявайте и ще видите, че няма да сгрешите. За да се научите да правите това, на първо място не бива на интуитивно ниво да потискане интуицията си, както и да затваряте очите си вашите лични усещания за това, какво решение е правилно да вземете.

Най-лесният начин да направите това е просто да останете сами и да помислите, какво според вас е правилното решение и как трябва да постъпите в конкретната ситуация.

Постарайте се да не се разсейвате от различни звуци. Не мислете за всичките си проблеми заедно, а се съсредоточете върху решението, което е важно да вземете тук и сега. Престанете да мислите само логически, а се доверете изяло на вътрешното си усещане и това, което е правилно.

Не бива да се заблуждавате, че решенията ще дойдат от само себе си. Всичко е въпрос на лична практика. Успеете ли веднъж да чуете своя вътрешен глас, след това ще ви е по-лесно да го правите и да усещате чисто интуитивно какво е редно да направите в дадена ситуация.

Интуицията може мистериозно да ни насочи към забележителни постижения.

Независимо дали го наричаме шесто чувство или дори ангел-пазител, нашият вътрешен глас винаги работи безупречно. Нещо ви пречи да се доверите на усмихнатия човек пред вас или сте недоволни от рационалното решение, основано на най-силните аргументи? Именно зад всички тези усещания стои вашият вътрешен глас.

В тази статия ще намерите прости стъпки, за да развиете интуицията си колкото искате. Ще знаете как да слушате вътрешния си глас и как да възстановите увереността си.

Как да се научим да чуваме вътрешния си глас

Вътрешен глас

Можете да се преструвате, че не го чувате дълго и дори не искате да слушате вътрешния си глас, особено ако критикувате себе си за вашите действия или решения. Но много лесно можете да му дадете увереност и да управлявате вътрешния монолог, да го превърнете в ясен и ефективен диалог за вас.

Интуицията не е специално психическо ниво или умение, запазено само за посветени, тя може да се научи, и подобри, за да направи живота ви лесен и успешен. Работи като памет: докато тренирате, интуицията ви ще реагира по-бързо и ще стане по-ефективна.

Това не е нищо свръхестествено или мистично, ние просто получаваме проблясъци на информация постоянно, въпреки че невинаги сме наясно с тях.

Когато информацията може да бъде логично обяснена и започва с „защото…, мисля…, мисля…, обяснението е… и т.н., не може да става дума за интуиция, а само за рационална и познавателна обратна връзка. Това е и основната причина, поради която много хора се отказват да развиват интуицията си: тя не се основава на нещо рационално, осезаемо, което може да се обясни с много думи.

Въпреки това нашият вътрешен глас може да е от голяма полза и да е по-ценен от всяко рационално обяснение.

Стъпки, които трябва да следвате, за да развиете интуицията си:

Свържете се отново с тялото си

Тялото ви предоставя ценна информация, която можете да възприемете доста лесно: необясним натиск в стомаха, напрежение, което усещате в мускулите, състояние на тревожност или възбуда, треперещо око. Можете да ги категоризирате в началото като неблагоприятна или благоприятна ситуация, дори ако все още нямате много ясно тълкуване на тях. Очевидно можете да изпитате благоприятно общо състояние на положителна еуфория, повишена енергия или жизненост, повишено ниво на възприятие (напр. Повишена зрителна острота), подобрени умствени процеси и др.

Пример: когато сте изправени пред решението да приемете работа, която е очевидно изключителна, дори важна за кариерата ви, но тялото ви изглежда отказва да ви помогне. Осъзнатият ум ще ви каже, че сега имате възможност да се утвърдите и че това е вашият шанс. Какво решение мислите, че ще вземете?

Намерете момент и за себе си

Слушане на вътрешния глас

Интуицията може да се прояви свободно по всяко време: докато сте на път да се събудите или когато заспите, на път за офиса, докато слушате събеседника си, когато видите новина в ефир по телевизията или когато прочетете пасаж в книга. Но можете да тренирате интуицията си да се прояви, докато сте сами със себе си и размишлявате. Това може да се случи, когато пиете любимото кафе или чай, когато четете какво ви харесва или когато спортувате. Най-важното е да не позволявате на всеки да ви отнеме най-ценното време.

Дешифрирайте информацията

Случва ви се да забележите дума, докато се изразявате или чувате около себе си, сякаш настоятелно. Изображението се появява по-често пред очите ви в различни медии: интернет, телевизия. Или имате състояние, което не можете да определите и то се появява многократно. Постепенно ще забележите около вас, че има редица съвпадения, които може да забележите, знаци, които искат да привлекат вниманието ви. Това е вашият вътрешен глас, подсъзнание - което се проявява именно по този начин.

Не очаквайте ясни добре дефинирани примери. Вътрешният глас се изразява чрез кодирано съобщение, базирано на метафори, изображения, символи или състояния. Подобно на фрагментирано съобщение, информацията ще има смисъл, ако тренирате способността си да превеждате и преобразувате. Със сигурност не се нуждаете от усилия, а от състояние на мир и внимание, за да потвърдите правилно пъзела, който се формира.

Вътрешният ви глас е като нов език

Интуицията на всеки един от нас работи с метафори и категории, които се различават. Това, което някой разбира като добро и полезно, за вас може да е точно обратното. Или по-точно вашият вътрешен глас може да го отхвърля. Ето защо трябва да се водите само от своите предчувствия, а не от чуждото мнение и влияние.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати