Как да се справим с чувството за неудовлетворение?

неудовлетворение

В науката психология днес неудовлетворението се нарича с друг термин - фрустрация. Това състояние произтича от стреса. Постоянното напрежение може да има сериозни психически последици. Освобождаването на хормоните на стреса - кортизол и епинефрин, води до сърдечни проблеми, успоредно със срив в психическото състояние.

Нужно е да се обръща сериозно внимание на чувството за неудовлетворение, ако то не изчезне бързо. Устойчивостта на стрес и неудовлетворение може да се повиши като се преосмислят възприятията. Ето някои основни съвети за успешна работа по този проблем, независимо че всеки трябва сам да намери своя начин да обезвреди източниците на разочарованията си.

Запазване на спокойствие

Това значи безсилието да бъде спряно още в зародиш. Подреждането на собствените мисли дава трезва преценка, която е нужна преди да започнем комуникация с другите. Техниките за дишане може да намалят стреса и да предотвратят конфронтацията. Смехът е едно от свойствата, дадени ни от природата, които са най-ценен помощник в борбата срещу неудовлетворението.

чувство на неудовлетворение

Откриване и назоваване на източника на неудовлетвореност

Първият въпрос е защо сме разочаровани. Ясното назоваване на източника на несигурност ще помогне да се обмисли ситуацията и да се търси решение. Защото решение се намира само на проблеми, които са дефинирани съвсем недвусмислено.

Работата върху проблема

Личното поведение може да помогне за облекчаване на чувството за неудовлетвореност. Активното ни поведение помага бързо да се разсейват всякакви ежедневни малки разочарования. Да направим нещо приятно за себе си е вай-лесният и приятен начин да работим активно за отстраняването на сериозни проблеми, защото положителното отношение към себе си е катализатор на правилни действия в тази посока.

Нищо не бива да е твърде лично

Спадовете и разочарованията са част от живота. Трябва да се приемат точно като неприятна страна на ежедневието, а не като целия живот. Нищо не бива да се приема твърде лично, нито пък трябва да се реагира крайно, защото пълен контрол над всички ситуации наоколо е невъзможен.

Умението да се живее се изразява в способността да се трансформира разочарованието в нов шанс за израстване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати