Забравете за постоянното оплакване и мрънкане! Ето защо

Оплакване

В съвременния ни живот разполагаме с много забавления, но вместо да ходим на кино или театър, ние често буквално се вглъбяваме в ежедневието и в някакъв момент сме въвлечени в рутината, без дори да го осъзнаваме.

Всеки един работен ден започва и завършва по един и същи начин, водим и прибираме децата си от детска градина или училище, приготвяме им закуска, а после спретваме вечеря, докато накрая, вероятно вече отдъхнали, е дошъл момента да се насочим към леглото си.

За провеждането на елементарен разговор с партньора ви и дума не може да става, камо ли за секс. И то не толкова защото сме изморени, а защото сме се вплели в паяжината на ежедневието.

Постепенно започваме да ставаме все по-кисели и изнервени и вместо да се радваме на живота, ние започваме да мрънкаме и да се оплакваме на всеки, когото срещнем.

Ето обаче няколко причини, поради които трябва да се замислите над поведението си, за да избегнете неприятните последствия, произтичащи от него. Защото вредите от песимизъм са реални.

1. Самосъжаление

Мрънкане

Когато мрънкате и се оплаквате на първия срещнат, вероятността той да съумее да ви помогне за всеки ваш проблем е минимална, но с всяко ваше оплакване, вие постепенно ще започнете сами да си измисляте нови и нови проблеми, които трябва да бъдат решени. Резултатът е, че ще се самонавивате за тях, ще стигнете до извода, че животът е нечестен и то конкретно спрямо вас и неминуемо ще започнете да се самосъжалявате. А кой знае - може дори сами да се докарате до депресия. Наистина ли го желаете?

2. Ще отблъснете партньора си

Макар да ни наричат слабия пол, няма мъж, който да понесе жената до себе си непрекъснато да се оплаква и да мрънка. Напротив, според мъжката гледна точка (която в случая е съвсем правилна), жената трябва да е силна, изпълнена с енергия, непредсказуема и способна да придава уют на дома. Надали ще се намери мъж на света, който с радост ще се прибира вкъщи, за да посрещне вечното мрънкане на половинката си. Едно е от време на време да изглеждате недоволна от нещо, а съвсем друго ежедневно да се вайкате.

3. Ще останете без приятели

Песимизъм

Причините са горе-долу същите, като гореизброените. Би трябвало да осъзнавате, че всеки един човек има свои собствени проблеми и последното нещо, което ще желае е друг да го залива с неговите тегоби (истински или въображаеми). Така че се стегнете, престанете да мрънкате и вечно да се оплаквате и започнете да мислите позитивно, ако не искате да останете без приятели.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати