Виж деветгодишния гений, който завърши Университета в Айндховен

Гений

Сравняват младия Лоран Симонс от Белгия с Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. Това никак не е случайно, защото момчето, което е едва на деветгодишна възраст, вече е дипломиран бакалавър по електротехника от Технологическия университет в Айндховен.

Момчета, което може да се похвали с IQ 145, е най-младият студент в света, който е завършил бакалавърска степен в университет.

Малкият гений обаче е не само отличен студент, детето говори свободно четири езика.

Първите, които забелязали уникалния ум а детето, са неговите баба и дядо, които го насочили и подкрепили в процеса на учене. Скоро момченцето започнало да изпреварва връстниците си и една на 8 години успешно завършило гимназиалния курс на обучение.

Освен по електротехниката момченцето се увлича и по физика.

Малкият гений Лоран Симонс, който вече завърши университет
Снимка: Instagram

Преподавателите му от университета го описват като изключителен. И това определение е повече от заслужено - малкият гений успява да вземе трудната специалност едва за 18 месеца.

След успешно положените изпити Лоран Симонс ще получи дипломата си в края на тази година.

Момчето планира да продължи образованието си и смята да започне докторантура по електротехника, а след това ще учи медицина, гордо споделя баща му.

Когато за първи път бабата и дядото на Лоран забелязали способностите му и споделили с родителите му, те решили, че преувеличават. Но след това подложили детето на тест, за да може не само те, но и учителите да имат ясна представа за способностите му. Като истинска попивателна е бил определен Лоран от преподавателите му.

Засега никой няма обяснение за удивителните способности на детето. Нито лекарите, нито учителите имат представа защо детето успява да учи с такава скорост.

Впечатлени от способностите му били дори преподавателите от университета, които позволили на Лоран да завърши много по-бързо от останалите студенти.

Подобна практика не е обичайна за учебното заведение, но момчето наистина показа невероятен талант, споделя образователният директор на учебното заведение Шорд Хушофд.

Университетът в Айндховен дава възможност на даровитите си студенти, които представят основателни причини, сами да изготвят график за посещение на лекции и занимания. По този начин се подпомагат и добрите студенти, които се занимават със спорт.

Родителите на вундеркинда са горди, но и притеснени от удивителните способности на сина си. Затова и една от главните им цели е детето да не прекалява, да не се преуморява и да успее да се наслади на детството си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати