sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мумията на ледения човек убила шест души

Мумията на ледения човек убила шест души

Нина НордНина Норд
Джедай
788529
Ледения Човек
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Една от най-прочутите мумии в света е изключително зловеща – тя принадлежи на така наречения „леден” човек, когото археолозите кръстили Йотци. Тя се намира в археологическия музей в италианския град Болцано.

Тялото на мъжа, който е живял на планетата ни преди повече от пет хиляди години, е намерено през 1991 година от немски туристи. То било открито в ледовете на границата на италианските и швейцарските Алпи.

Върху мумията на ледения човек Отци прекрасно се запазили фрагменти от облеклото му, тъй като те били неподвластни на разрухата на времето, оковани в студената прегръдка на ледените буци.

Според твърдения на очевидци, мумията на Отци е убила шест души, след като била намерена. Първата жертва бил Хелмут Симон – туристът, който открил вледенелите останки на човека отпреди хилядолетия.

Туристът получил премия от сто хиляди долара за уникалната си находка. Тъй като това му се видяло недостатъчно, той решил да пробва късмета си още един път. Той обаче му изневерил и туристът умрял.

Това се случило на същото място, където открил Отци. Симон отишъл, въоръжен със снаряжение за разкопки, и загинал, защото попаднал в снежна буря. Няколко дни след погребението му починал друг човек, свързан с мумията.

Този път това бил планинският спасител, който след напразни усилия да намери Хелмут Симон жив, го открил мъртъв. Той починал от инфаркт. В катастрофа загинал съдебният експерт, който правил експертизата на тялото на Отци.

Катастрофата станала, точно когато той отивал до студиото на голям телевизионен канал, за да дава обстойно интервю за резултатите от анализа на мумията. Смъртта настигнала и професионален алпинист.

Мумията на ледения човек убила шест души

Неговата вина била в това, че той бил екскурзовод на Хелмут Симон из планините, когато била открита мумията. Алпинистът се катерел, както обикновено, по скалите, когато върху главата му паднал огромен камък.

След две години внезапно починал и австрийският журналист, който присъствал при транспортирането на мумията. Той дори успял да заснеме невероятен документален филм за ледения човек.

Последната жертва е австрийски археолог, който изучавал обстойно тялото. Според изследователите е много странен фактът, че „багажът” на Отци е на различна възраст, хилядолетия делят едни части от други.

Така например стрелите са на седем хиляди години, а брадвата – едва на две хиляди години. А кожата от коза, която носел Отци, за да се спасява от ледения студ, може да бъде одрана само от животни, които обитават пасищата на Китай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Pesho
Pesho
31.10.2013 16:12
Кой е източникът ви?
1
0
ОЦИ БОЦИ
ОЦИ БОЦИ
26.10.2013 22:49
ного странен факта с годините! Тъпаци такива, не схванахте ли че датировката ви е грешна, аман от тъпи учени еволюционисти... Затова и милиардите ви години са една измислица, да лъжете само хората, туй Ьоци е на има няма 2-3 хиляди години, някъв си обикновен ловец умрял там и замръзнал..
0
2
nii4etoooo
nii4etoooo
14.10.2011 18:59
Мале, много е зловеща тази мумия.
3
0