Пътят към вътрешния ни Аз

Пътят към вътрешния ни Аз

Животът ни е насочен към света извън нас - семейството, приятелите, колегите, познатите. Свободното ни време дори е в още по-голяма степен ориентирано към външния свят - пътувания, почивки, екскурзии.

Вътре в нас обаче има друг живот, свързан с място, което усещаме като истината за самите нас. На това място получаваме напътствия за посоката, в която да вървим, и установяваме връзка със силата, която ни движи в живота.

Затова наред с действията, насочени към всичко около нас, винаги изпитваме и нужда да останем насаме със себе си, да възстановим връзката с духа си, с вътрешния източник на нашата сила.

Не всеки е възпитан да вярва в съществуването на вътрешното познание, на интуицията си. Най-често следваме външни правила, наложени от обществото норми и схващания. За някои хора това поведение се е оказало пагубно, защото са изгубили способността да се докосват до собствената си същност и не могат да чуват вътрешния си глас.

Вътрешно Аз

Осъществяването на връзката с нашият вътрешен Аз се постига с малки, но системни действия. Редовно и всеки ден можем да отпускаме ума и тялото си и по време на този релакс да изграждаме стъпка по стъпка връзката с вътрешния си глас. Така ще осъществим контакт с дълбоко скритата в нас съзнателност.

Системното практикуване на медитация прави процеса все по-лесен и постепенно го превръща в търсена и жадувана среща с дълбоко скрития Аз у всеки човек.

Защо ни е нужно това познание и с какво може да промени живота ни в положителна посока?

Възможността да опознаем себе си чрез връзката със собствената ни вътрешна същност ще ни помогне да опознаем сетивността си и да разберем кое от всичките ни сетива е водещо.

Себепознание и вътрешно Аз

Опознаването на собствените сетива развива емоционалната интелигентност и помага на човека да управлява успешно емоционалния си живот.

Премахването на личните негативни състояния изгражда успешни връзки с останалите индивиди и помага за справяне с чувството на тревожност в ежедневието. Балансираният човек не може да бъде нещастен, той не познава чувството на страх и не може да попадне лесно в лапите на самотата.

Емоционално интелигентните хора рядко правят погрешен избор. Те знаят как да се справят с независещи от тях трудни обстоятелства като загубата на близки, предателството на другите, трудните за решаване въпроси. Те могат да обичат и да подкрепят другите, затова привличат хора, от които да получат обич и подкрепа. Тези хора обикновено са щастливи.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати