Как позитивното мислене може да промени живота ти?

Как позитивното мислене може да промени живота ти?

Позитивното мислене е модерна тема в последните години, но толкова много експлоатирана, че загуби интереса на хората към нея. Това се отрази негативно на нагласите на хората да повярват в ползите от такъв тип мислене и необходимостта то да се възпитава и култивира у хората.

Може ли позитивното мислене да ни бъде полезно и с какво?

С волево настроени нагласи можем да изградим своето вътрешно състояние такова, каквото искаме да бъде. То може да се превърне в двигател на цялостната ни ведра същност.

Съветите да се мисли позитивно са нещо, което трябва да се осъзнае на високо съзнателно ниво. Това, което преминава през главата ни дневно като мисли, се влияе в много голяма степен от външни фактори, върху които нямаме контрол. Образите, звуците и ароматите, които долавяме непрекъснато, събуждат спомени в съзнанието; предизвикват асоциации, които запазваме като усет.

Тези състояния са натоварени с емоции и оставят своя отпечатък върху вътрешното ни състояние и мислите ни. В ума ни се случват много повече процеси, отколкото можем да доловим и осмислим. Контролът върху тези процеси е излишен.

Позитивното мислене обаче подлежи на осъзнаване и култивиране. За да осъзнаем мислите си и да им повлияем, е нужно да познаваме техния първоизточник. Затова посоката, която задаваме на мисловния си процес, е важна.

Позитивно мислене

Позитивизмът е желание за себепознаване; доверие в добрия краен резултат от събития, които нараняват чувствителността ни; на дисциплиниране на чувствата и мъдрост да се дочака благоприятен край от гледна точка на натрупан опит.

Позитивното мислене изисква и някаква степен на интелигентност, тъй като води към стремеж да се разберат механизмите на работа на ума както собствения, така и на околните и оттам идва разбирането, че умът не бива да бъде подчиняван, а трябва да се използват огромните му възможности в градивна посока.

Позитивното мислене означава чувство на свобода; на отговорност към другите и затова е дар, който те кара да осъзнаваш, че си благословен с живот.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати